- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.04.2016, 16:39)
- Monica Moanea , Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 300 de profesori protestează în Capitală, cerând salarii mai mari şi 6% din PIB pentru Educaţie
Peste 300 de profesori protestează, luni, în Bucureşti în faţa Guvernului, cerând majorarea salariilor, 6 % din PIB pentru Educaţie dar şi măsuri împotriva violenţei faţă de profesori, sindicaliştii depunând la Guvern şi o listă de nemulţumiri.
Urmărește
944 afișări
Peste 300 de profesori protestează în Capitală, cerând salarii mai mari şi 6% din PIB (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Peste 300 de profesori sindicalişti din toate colţurile ţării au venit, luni, să protesteze în faţa Guvernului. Aceştia au venit cu bannere şi cu pancarte pe care scrie "Una este să fii salariat, alta e să fii slugă. Nu facem decât să ne apărăm demnitatea", "Vrem majorarea cu 50% a salariilor profesorilor".
Totodată, profesorii adunaţi în Piaţa Victoriei din Capitală scandează "ruşine, ruşine, ruşine să vă fie, 6% sin PIB domnul prim-ministru, asta vă cerem, să respectaţi legea, domnule prim-ministru".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Profesorii cer majorări salariale, 6 % din PIB pentru Educaţie dar şi măsuri împotriva violenţei faţă de profesori.
"Sunt de 20 de ani în sistem, este o pasiune pentru mine meseria asta, dar în acelaşi timp abia ne descurcăm cu salariile. Cu 20 de ani de experienţăun educator are cel mult 1.500 de lei pe lună, salariul reprezintă demnitatea noastră" a declarat educatoarea Nicoleta Postea, pentru MEDIAFAX.
Constantin Stan a declarat că "un guvern de tehnocraţi, nu ar trebui să se comporte ca un guvern de politicieni". "Sunt probleme cu decontul navetei, cu şcolile din mediul rural, cu primăriile, guvernanţii se învârt în cerc"
"Sunt probleme mari cu decontul navetei pentru profesori, şcoala ar trebui să asigure cazare pentru cadrele didactice care vin să predea la sat, cu bani de la primărie, dar nu fac asta, le e frică să ceară bani" a povestit profesorul de educaţie fizică, Aurel Crăciun pentru MEDIAFAX:
O delegaţie a profesorilor a intrat în Guvern pentru jumătate de oră. "Am depus o listă de nemulţumiri, da nu ne-a invitat nimeni la discuţii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Simion Hăncescu preşedinteţe Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că sute de profesori vor protesta luni şi marţi, între orele 15:00 - 17:00, în faţa Guvernului.
De asemenea, sindicaliştii au cerut de săptămâna trecută, demisia Guvernului Cioloş din cauza proiectului de ordonanţa privind legea salarizării şi au anunţat proteste luni şi marţi, în faţa Guvernului.
„Cu o asemenea glumă proastă de proiect de ordonanţă, Guvernul ar trebui să plece. Mie nu-mi vine să cred că s-au gândit la o asemenea variantă, să propună salarii pentru învăţători cu 800 de lei mai mici. Un învăţător are maximum 2.700 de lei, dacă trece acest OUG, ar avea maximum 1.900 de lei. Deja e agitaţie maximă în sistem. Cei care vor veni în sistem ar urma să aibă salarii şi mai mici decât sunt acum. Chiar dacă vor retrage ordonanţa, problema de fond rămâne, nu şi-au onorat angajamentele pe care le-au luat, rămâne problema legii salarizării”, a spus Hăncescu, miercuri pentru MEDIAFAX.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe