- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.04.2015, 21:24)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 4.000 de credincioşi au participat la pelerinajul de Florii din Capitală
Peste 4.000 de persoane au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Florii din Capitală, ocazie cu care Preafericitul Daniel le-a transmis că, după celebrarea Intrării Mântuitorului în Ierusalim, urmează un alt fel de post, al amintirii patimilor Lui şi al pregătirii pentru Înviere.
Urmărește
481 afișări
Peste 4.000 de credincioşi au participat la pelerinajul de Florii din Capitală (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Procesiunea s-a desfăşurat, ca în fiecare an, de la Mănăstirea Radu Vodă până la Patriarhie, cu participarea a 800 de preoţi din Bucureşti şi Ilfov, care au condus alaiul miilor de pelerini.
Participanţii, printre care bătrâni şi tineri, inclusiv mai mulţi elevi ai Seminarului Teologic, aveau în mâini ramuri de salcie, flori şi ramuri de palmier şi intonau cântări religioase specifice sărbătorilor din această perioadă.
Icoana mare a Intrării Mântuitorului în Ierusalim, purtată în această procesiune şi realizată în fiecare an de alte biserici, a fost făcută anul acesta de lăcaşurile din sectorul 6, fiind tivită cu frezii albe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
-
De la Mesopotamia la Calendarul Gregorian: Cum am ajuns să sărbătorim Anul Nou pe 1 ianuarie
-
BNR reuşeşte să păstreze cursul extrem de stabil şi afişează o cotaţie de 4,9741 lei/euro în ultima zi bancară din an
-
Generaţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României.
Mulţi dintre pelerini spuneau că participă în fiecare an la Procesiunea de Florii pentru că le aduce pace şi bucurie. Pe parcurs, cortegiului i se alăturau mereu alţi şi alţi pelerini.
La Patriarhie, miile de participanţi la procesiune au fost întâmpinaţi de Patriarhul Daniel, care, după cuvântările altor înalţi clerici, s-a adresat mulţimii referindu-se la importanţa Floriilor, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.
"Dorim să amintim faptul că acest pelerinaj de Florii este o mărturisire comună în procesiune a credinţei noastre ortodoxe, o comemorare liturgică a evenimentului Intrării Domnului în Ierusalim după ce l-a înviat din morţi pe prietenul său Lazăr din Betania. Această minune a învierii lui Lazăr cel mort de patru zile a arătat dumnezeirea Mântuitorului Iisus Hristos şi entuziasmul mulţimilor faţă de El", a spus Patriarhul Daniel, adăugând că "intrarea Domnului în Ierusalim, deşi este triumfală, este o intrare spre pătimire, spre suferinţă, spre răstignire şi moarte, îngropare, dar a treia zi va învia, după cum a spus de mai multe ori cu mai mult timp înainte".
El a mai arătat că s-au scurs 40 de zile din Postul Mare, iar Sâmbăta lui Lazăr şi Duminica Floriilor sunt zile de trecere către o perioadă unică, şi anume Săptămâna Mare a Sfintelor Pătimiri.
"Noi am terminat într-un fel cu postul cel de nevoinţe, de asceze. Acum însă urmează un post mistagogic de împreună pătimire cu Hristos ca împreună cu El să înviem. Fiecare zi din Săptămâna Sfântă şi Mare este o urmare tainică a lui Hristos prin rugăciune, prin ascultarea sfintelor scripturi, sfintelor slujbe şi mai ales prin pocăinţă şi împărtăşanie. Împărtăşania cea mai semnificativă este din Sfânta şi Marea Joi pentru că în Sfânta şi Mare Joi Hristos Domnul a instituit Sfânta Euharistie, Cina cea de Taină", a mai spus PF Daniel.
Credincioşii prezenţi la pelerinaj au primit din partea Patriarhului Daniel iconiţe cu Intrarea Domnului în Ierusalim.
Ca şi la Bucureşti, pelerinaje de Florii au fost organizate în mitropoliile şi episcopiile Bisericii Ortodoxe Române din toată ţara şi din străinătate.
La Bucureşti, pelerinajul de Florii a fost interzis de regimul comunist, în 1948, şi a fost reluat în anul 2008 la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Fake sau originală? Walmart a produs copii după gențile Birkin, denumite Wirkin. Cât costă produsul dupe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe