Peste 4.6 milioane de adulţi din SUA suferă de alergie la alune. Cei mai mulţi o dezvoltă la maturitate
Un studiu recent arată că 4.6 milioane de americani suferă de alergie la alune, dar cea mai mare parte din ei o dezvoltă pe parcursul vieţii, la maturitate, scrie CNN.
Peste 800.000 de adulţi participanţi la studiu, adică peste 17%, au dezvoltat o alergie la alune după ce au împlinit 18 ani.
Până recent, medicii erau de părere că alergia la alune este des întâlnită la copii. Însă, conform observaţiilor din ultimii ani ale medicului Ruchi Gupta, directorul Centrului de Cercetare în domeniul Alergiilor Alimentare şi Astm, la Universitatea Northwestern, din Illinois, 15-20% dintre copiii cu alergie la alune reuşesc să se vindece până împlinesc 20 de ani.
Doctorul Gupta spune că majoritatea celor care observă că au dezvoltat reacţii alergice la un anumit aliment pur şi simplu incetează să-l mai consume, fără să facă şi un test alergic înainte. Din această cauză, dintre cei 2.9% care au declarat că au alergie la alune, doar 1.8%, adica 4.6 milioane de oameni, au declarat că au fost şi testaţi în cabinetul unui alergolog.
Practic, din cauză că îşi pun singuri diagnosticul, mulţi americani îşi schimbă stilul de viaţă şi nu mai mănâncă alune sau preparate care pot conţine urme de alune. Totodată, fără un diagnostic certificat, persoana în cauză nu are acces la epinefrină, care se administrează de urgenţă în caz de şoc anafilactic.
Printre simptomele unei alergii se numără şi cele mai comune, precum balonarea şi diareea, însă şi cele mai grave, precum problemele respiratorii.
Pănă acum nu se cunoaşte cauza dezvoltării unei alergii la maturitate, dar doctorul Gupta a enumerat mai multe motive care ar putea influenţa. Se pare că ultimele cercetări arată că până şi condiţiile climatice, dezechilibrele hormonale sau schimbările de mediu pot contribui la dezvoltarea unei alergii.