Peste 400 de profesori, în faţa Guvernului în cea de a doua zi de proteste

Peste 400 de profesori sindicalişti sunt aşteptaţi, marţi, să protesteze în faţa Guvernului, pentru a doua zi la rând, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de profesori, în faţa Guvernului în cea de a doua zi de proteste

Peste 400 de profesori, pentru a doua zi de proteste în faţa Guvernului (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Aproximativ 400 de profesori, membri ai FSLI, sunt aşteptaţi marţi, între orele 15:00 - 17:00, în faţa Guvernului, pentru a doua zi de protest faţă de salariile şi condiţiile din sistemul de învăţământ.

Luni, în jur de 300 de profesori au participat la un protest animat organizat în faţa Guvernului. Timp de două ore, profesorii au scandat şi au cântat pe acorduri muzicale tradiţionale şi patriotice, care răbufneau din boxele instalate pe iarbă. Profesorii au strigat "ruşine, ruşine, ruşine să vă fie, 6% din PIB domnul prim-ministru, asta vă cerem, să respectaţi legea, domnule prim-ministru", iar pe pancarte scria: "Una este să fii salariat, alta e să fii slugă. Nu facem decât să ne apărăm demnitatea", "Vrem majorarea cu 50% a salariilor profesorilor".

O delegaţie a FSLI în frunte cu preşedintele federaţiei, Simion Hăncescu, s-a deplasat la Guvern unde a depus o listă cu nemulţumirile sindicaliştilor, însă nu au fost primiţi la discuţii cu reprezentanţii Guvernului. "Am depus o listă de nemulţumiri, da nu ne-a invitat nimeni la discuţii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Simion Hăncescu.

Profesorii spun că au venit pentru a-şi cere drepturile şi a nu mai fi umiliţi de către stat.

"Sunt de 20 de ani în sistem, este o pasiune pentru mine meseria asta, dar în acelaşi timp abia ne descurcăm cu salariile. Cu 20 de ani de experienţăun educator are cel mult 1.500 de lei pe lună, salariul reprezintă demnitatea noastră" a declarat educatoarea Nicoleta Postea, pentru MEDIAFAX.

Constantin Stan a declarat că "un guvern de tehnocraţi, nu ar trebui să se comporte ca un guvern de politicieni". "Sunt probleme cu decontul navetei, cu şcolile din mediul rural, cu primăriile, guvernanţii se învârt în cerc".

"Sunt probleme mari cu decontul navetei pentru profesori, şcoala ar trebui să asigure cazare pentru cadrele didactice care vin să predea la sat, cu bani de la primărie, dar nu fac asta, le e frică să ceară bani" a mai povestit profesorul de educaţie fizică, Aurel Crăciun pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici