Peste 42.000 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului. Calendarul complet al examenului

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020, examen care începe luni cu proba la limba română.

Urmărește
2136 afișări
Imaginea articolului  Peste 42.000 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului. Calendarul complet al examenului

Peste 42.000 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune a bacalaureatului. Calendarul complet al examenului

„Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de bacalaureat 2020, începând de luni, 24 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare”, transmite Ministerul Economiei într-un comunicat de presă.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, după următorul calendar:
• 24 august: Limba şi literatura română - E.a)
• 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
• 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)
• 27 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b)

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, se mai arată în cominicat.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie”, mai transmite MEC.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici