Peste 450 de localităţi, inclusiv oraşe precum Dorohoi, Târgu Neamţ şi Paşcani, se confruntă cu deficit de apă

  • Peste 450 de localităţi, inclusiv oraşe precum Dorohoi, Târgu Neamţ şi Paşcani, se confruntă cu deficit de apă.
  • În multe cazuri, fântânile au secat complet.
Urmărește
10024 afișări
Imaginea articolului Peste 450 de localităţi, inclusiv oraşe precum Dorohoi, Târgu Neamţ şi Paşcani, se confruntă cu deficit de apă

Peste 450 de localităţi, inclusiv oraşe precum Dorohoi, Târgu Neamţ şi Paşcani, se confruntă cu deficit de apă

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în scădere având valoarea de 3300 mc/s şi va ajunge în jurul valorii 2900 mc/s fiind aproape la jumătate faţă de media multianuală a lunii august (4300 mc/s).

În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere.

În prezent, 453 de localităţi (din care 8 oraşe Dorohoi, Novaci, Târgu Neamţ, Târgu Ocna, Roman, Paşcani şi Hârlău, parţial municipiul Iaşi) care au sisteme centralizate de alimentare cu apă sunt afectate de deficitul rezervei de apă, dar alimentarea cu apă este asigurată cu restricţii în anumite intervale orare, potrivit Apele Române.

Cele mai afectate judeţe sunt Botoşani -156 localităţi, Iaşi – 90 localităţi, Vrancea – 37 localităţi, Neamţ – 31 localităţi, Gorj – 28 localităţi, Bacău – 19 localităţi, Galaţi – 15 localităţi, Dolj 14 localităţi, Mehedinţi -11 localităţi, Hunedoara şi Vaslui – 10 localităţi, Olt - 8 localităţi, Argeş – 6 localităţi, Suceava şi Giurgiu – 5 localităţi.

De asemenea, 266 de localităţi care nu au sisteme centralizate de alimentare cu apă, ci doar de surse individuale, sunt afectate de secetă cu fântâni secate (amplasate pe domeniul public al statului). Cele mai multe localităţi sunt în judeţele Botoşani, Vaslui, Prahova, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Olt şi Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici