- Home
- Social
- CONSTANŢA, (22.07.2015, 17:12)
- Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 5.000 de candidaţi la Universitatea "Ovidius". Cea mai mare concurenţă, la Balneo-kinetoterapie
Peste 5.000 de absolvenţi s-au înscris, până în prezent, la Universitatea "Ovidius" din Constanţa, printre ei fiind patru olimpici, iar cea mai mare concurenţă se înregistrează la Facultatea de Medicină, specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie, unde sunt 142 de candidaţi pe cinci locuri bugetate.
Urmărește
3627 afișări
Peste 5.000 de candidaţi la Universitatea "Ovidius"; cea mai mare concurenţă, la Balneo-kinetoterapie (Foto: Thomas Dan / Mediafax Foto)
Rectorul Universităţii "Ovidius", Sorin Rugină, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că facultăţile cele mai căutate sunt cele cu profil medical.
"Cele mai căutate facultăţi sunt cele medicale, unde proporţia pe locuri fără taxă este cam de 14 pe loc, la Medicină Dentară, şi de 5-6 pe loc, la Medicină Generală. La Farmacie suntem la nivelul anului trecut. De asemenea, există interes deosebit pentru Matematică-Informatică, unde s-au depăşit cifrele de anul trecut, pentru Psihologie. Ştiinţele Economice sunt în aceiaşi parametri, adică au trei pe locurile bugetate", a afirmat rectorul Universităţii "Ovidius".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Astfel, la Facultatea de Medicină Dentară au fost scoase la concurs 100 de locuri, dintre care 43 fără taxă. Aici s-au înscris 538 de candidaţi, dintre care 400 pentru specializarea Medicină Dentară, care are 50 de locuri, din care 28 fără taxă, şi 138 la specializarea Tehnică Dentară, unde 15 locuri din cele 50 sunt fără taxă.
La Facultatea de Medicină s-au înscris 782 de candidaţi pentru 350 de locuri, dintre care 142 fără taxă, iar concurenţa cea mai mare este la specializarea Medicină, unde 557 de persoane concurează pentru 250 de locuri, dintre care 132 sunt fără taxă. Pentru specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie şi recuperare sunt 142 de candidaţi pentru 70 de locuri, doar cinci fără taxă, iar la Asistenţă Medicală Generală sunt 30 de locuri, cinci fără taxă, pentru care dau admitere 83 de persoane.
La Facultatea de Farmacie, pentru cele 200 de locuri, dintre care 41 fără taxă, sunt înscrişi 273 de candidaţi. Dintre aceştia, 220 au ales specializarea Farmacie, unde sunt 150 de locuri, din care 36 fără taxă, şi 53 specializarea Asistenţă de Farmacie, unde sunt 50 de locuri, dintre care cinci fără taxă.
Candidaţi mai puţini s-au înscris la Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport - 130 şi la Facultatea de Arte - 63. La toate aceste facultăţile înscrierile s-au încheiat, dar la celelalte continuă până la sfârşitul acestei săptămâni.
Până marţi, înscrieri numeroase erau şi la Facultatea de Ştiinţe Economice - 540, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 385, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative - 304 şi Facultatea de Litere - 302, dar numărul acestora poate creşte deoarece înscrierile se vor încheia la sfârşitul acestei săptămâni.
Rectorul Universităţii "Ovidius" a susţinut că înscrierile au depăşit aşteptările.
"În general, rata înscrierilor a depăşit aşteptările noastre, noi credeam că va fi la nivelul anilor trecuţi, iar acesta este un lucru îmbucurător. Au fost mai mulţi absolvenţi de liceu care au trecut bacalaureatul, promovarea noastră a fost mai bună şi mai ales am introdus înscrierea online. Când va fi încheiată înscrierea - la unele facultăţi continuă până pe 24 iulie - vom avea un bilanţ, dar cifrele de până în prezent arată creşteri foarte importante la unele facultăţi. Sunt toate premisele să avem locurile ocupate şi calitate la studenţi", a declarat rectorul Sorin Rugină.
Până marţi, la Universitatea "Ovidius" s-au înscris 5.016 persoane, iar dintre acestea 4.679 au optat pentru cursuri la zi, printre aceştia aflându-se şi patru olimpici, 126 pentru învăţământ la distanţă/învăţământ cu frecvenţă redusă, iar 211 pentru masterat. Din cei patru olimpici, doi au optat pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, câte unul pentru Facultatea de Arte şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe