- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.07.2012, 12:28)
- Departamentul Social - Mediafax , Livia Ispas - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 5.700 de candidaţi au susţinut examenul de definitivat, 17 au fost eliminaţi pentru fraudă
Peste 5.700 de candidaţi au susţinut examenul de definitivat, respectiv 95,64 la sută, 17 au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă, iar alţi 293 s-au retras, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.
Urmărește
413 afișări
Peste 5.700 de candidaţi au susţinut examenul de definitivat, 17 au fost eliminaţi pentru fraudă (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)
Probele scrise ale examenului naţional de acordare a definitivării în învăţământ - sesiunea 2012 au avut loc marţi, fiind susţinute la 116 discipline, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
La examen s-au prezentat 5.765 de candidaţi, respectiv 95,64 la sută din cei 6.028 care au obţinut cel puţin media 7 la inspecţiile la clasă derulate în intervalul 1 noiembrie 2011 - 5 iulie 2012.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Din cei 5.765 de candidaţi prezenţi, 17 au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, iar alţi 293 s-au retras. Candidaţii eliminaţi pierd dreptul de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ în sesiunea imediat următoare.
Candidaţii retraşi din motive medicale sau personale au dreptul de a solicita anularea lucrării pe baza unei declaraţii. În acest caz, lucrările nu sunt evaluate, iar candidaţii pot să se reînscrie în sesiunea următoare.
Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la disciplinele educatoare/institutori/profesori în învăţământul preşcolar - 1.250, limba şi literatura română - 697, învăţători/institutori/profesori în învăţământul primar - 477, limba şi literatura engleză - 424, respectiv educaţie fizică - 353.
Peste 100 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probei scrise la discipline precum limba şi literatura maghiară maternă, psihologie, istorie, biologie sau geografie.
La 22 de discipline proba scrisă a fost susţinută de către un singur candidat, cum ar fi de exemplu limba şi literatura rromani maternă, electromecanică şi religie unitariană, a precizat Ministerul Educaţiei.
Rezultatele examenului de definitivat vor fi afişate în 23 iulie. Contestaţiile pot fi depuse în 23 şi 24 iulie, acestea urmând să fie soluţionate în 25 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate în 26 iulie, în centrele de examen.
Ministerul Educaţiei a precizat că pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, un candidat trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a refomulat punctul 2 la proba scrisă de Limba şi literatura română de la examenul de definivitat.
Astfel, dacă iniţial se cerea candidaţilor prezentarea particularităţilor de construcţie a unui personaj dintr-un basm cult, ulterior s-a solicitat prezentarea particularităţilor de construcţie a unui personaj, potrivit unui comunicat de presă al MECTS.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a precizat că modificarea de la subiectul cu numărul 2 a vizat reformularea cerinţei, "fără a afecta în mod substanţial analiza solicitată.
"Reformularea a fost necesară deoarece în bibliografia pentru concurs nu se regăseşte în mod explicit basmul cult (un posibil exemplu: «Povestea lui Harap-Alb», de Ion Creangă), aşa cum e cazul altor genuri literare în cadrul cărora se indică autori şi opere literare obligatorii (de exemplu, Dramaturgia: I.L.Caragiale - «O scrisoare pierdută», Barbu Ştefănescu Delavrancea - «Apus de soare», Marin Sorescu, Iona). Basmul cult este menţionat implicit în programa pentru examen prin prisma teoriei literaturii, în cadrul căreia se studiază, aplicat, genuri şi specii literare, motiv, subiect, pesonaj (erou)", potrivit MECTS.
Ministerul Educaţiei a precizat că a venit, astfel, în sprijinul candidaţilor, "pentru a nu lăsa loc de interpretări eronate".
Niciun candidat nu a fost prejudiciat de reformularea punctului 2, aceştia având posibilitatea de a opta din oferta mai largă a personajelor studiate, conform bibliografiei indicate în programa de examen, a mai arătat MECTS.
De asemenea, candidaţii au avut o oră în plus pentru examenul de marţi, iar punctarea subiectului se va face indiferent dacă personajul ales pentru analiză este dintr-un basm cult sau dintr-o altă operă literară specificată în bibliografie.
Candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte, din disiciplina de specialitate aleasă, din metodica predării acestei discipline şi din pedagogia şcolară sau preşcolară şi psihologia educaţiei. Fiecare subiect a fost notat cu 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe