- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.02.2013, 19:47)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 50.000 de teste pentru depistarea hepatitei C, disponibile la "Matei Balş" şi în 70 de laboratoare
Peste 50.000 de teste gratuite pentru depistarea hepatitei C sunt disponibile la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti şi în aproximativ 70 de laboratoare din ţară, în cadrul campaniei "Hepatita C nu doare. Doar ucide", până în prezent fiind deja testaţi peste 7.000 de români.
Urmărește
1321 afișări
Peste 50.000 de teste pentru depistarea hepatitei C, disponibile la "Matei Balş" şi în 70 laboratoare (Imagine: Cristi Vatavu/ Mediafax Foto)
Campania a fost lansată, la sfârşitul lunii ianuarie, de Alianţa Pacienţilor Cronici din Romania (APCR) şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş". De atunci şi până în prezent, peste 7.000 de români au beneficiat de testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu virusului hepatitei C (VHC), potrivit iniţiatorilor.
Persoanele care doresc să se testeze trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului "Matei Balş" sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitând testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV. Datele de contact complete ale tuturor celor peste 70 de laboratoare implicate în campanie sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.afladec.net.
"Este foarte important ca oamenii să conştientizeze faptul că hepatita C este o boală gravă, care, netratată, poate duce la ciroză şi cancer hepatic. Aşa cum au menţionat specialiştii, dacă pentru hepatita virală B există vaccin şi incidenţa bolii a scăzut progresiv în ultimii ani, pentru hepatita virală C testarea este singura modalitate de diagnosticare din timp a bolii", a declarat preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH), Marinela Debu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Infectarea celulelor hepatice cu virusul hepatitei C (VHC) determină o inflamaţie acută a ficatului, hepatita, care este "silenţioasă" din punct de vedere al simptomelor şi semnelor. De obicei, momentul infectării trece neobservat, el putând fi confundat cu o gripă uşoară.
Hepatita C este o boală transmisibilă, dar cu măsurile corecte de prevenţie, această transmitere poate fi evitată. Toate persoanele infectate cu acest virus au potenţialul de a-l transmite altor persoane, dar numai prin contact sanguin, al sângelui persoanei infectate cu sângele unei persoane neinfectate. Virusul hepatitei C este un virus care supravieţuieşte în sângele uscat, uneori chiar până la trei luni, mai mult decât alte virusuri, ca de exemplu HIV.
Virusul hepatitei C poate fi transmis prin transfuzii, instrumentar medical nesterilizat corespunzător (ceea ce se întâmpla mai ales înainte de anii 1990), folosirea în comun de seringi de către utilizatorii de droguri, hemodializă, tatuaje, piercing şi utilizarea în comun a obiectelor de igienă personală - periuţe de dinţi, aparate de ras, forfecuţe/unghiere, ce pot avea pe suprafaţa lor urme de sânge care nu sunt vizibile cu ochiul liber.
Singura modalitate de a depista o infecţie cu virusul hepatitei C este testarea pentru depistarea anticorpilor anti-VHC, subliniază specialiştii.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe