- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 50 de medici de familie suceveni au cerut DSP certificate pentru a putea lucra în străinătate
Peste 50 de medici de familie au depus, miercuri, la DSP Suceava cereri pentru eliberarea certificatelor de conformitate care să ateste formarea în profesia de medic pentru a putea lucra în străinătate întrucât sunt nemulţumiţi de prevederile noului contract cadru pe care ar trebui să-l semneze.
Secretarul general al Asociaţiei Judeţene a Medicilor de Familie, dr. Irina Badrajan, a declarat, miercuri, că acţiunea de depunere a acestor cereri este un "act de protest faţă de umilirea medicilor de familie", dar şi de solidaritate cu demersurile făcute de ceilalţi medici de familie din ţară.
"Noi nu am avut această intenţie, noi am dorit să ne exercităm meseria aici, în România, dar se pare că nimeni nu are nevoie de noi şi ne-o demonstrează zi de zi şi ceas de ceas", a spus Badrajan.
Ea a spus că din judeţul Suceava aproximativ 25 de medici de familie au depus dosare, în ultima perioadă, pentru a lucra în străinătate şi sunt pe cale de a emigra alţi 20 de medici de familie.
"Nu mai avem cu ce trăi şi cu ce ne întreţine cabinetele medicale. Toată lumea crede că toţi banii pe care-i luăm sunt ai noştri, dar noi trebuie să ne ţinem cabinetele în primul rând", a spus secretarul general al AJMF Suceava.
Badrajan a subliniat că medicii de familie sunt nemulţumiţi că în noul contract cadru procentul de plată este de 50 la sută per capita, per serviciu şi doresc să se revină la măcar la un procent de 70 la sută.
"Am cam pierdut orice speranţă, pentru că vorbim şi nu ne auzim cu cine vorbim. Noi am vorbit de multă vreme, vorbim şi acum. Mai nou, noi ne-am organizat mult mai bine şi, pe calea Justiţiei, noi am atacat în instanţă punctele din contractul cadru care încalcă grav legile în vigoare", a spus Badrajan.
Secretarul general al AJMF Suceava a precizat că din cei 293 de medici de familie din judeţul Suceava un număr de 270 şi-au exprimat în scris opţiunea de a nu semna noul contract cadru cu CAS Suceava, aşa cum este elaborat în prezent.
La rândul său, Liliana Spătaru, medic de familie în comuna suceveană Grăniceşti, a declarat că protestul de miercuri este unul de solidaritate cu cel al medicilor de familie din ţară.
"Dorim să ne depunem cererile pentru obţinerea certificatului de conformitate pentru a putea emigra în ţări străine", a spus medicul Spătaru.
Ea a mai spus că s-a săturat ca de la terminarea facultăţii şi până în prezent să participe în fiecare an la proteste pentru "o brumă de bani", arătând că medicina de familie nu trebuie tratată ca o specialitate auxiliară a sistemului sanitar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Ministrul Economiei, despre şedinţa CSAT: Dacă este convocată, este necesară
-
BREAKING NEWS Vize SUA. Rata de refuz a vizelor a scăzut la 2,61%, sub pragul impus în programul Visa Wiever / "Congresului SUA va comunica oficial că România este calificată în program”
-
Pot fi repetate alegerile prezidenţiale? Fost preşedinte CCR: Da!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO