- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.10.2023, 21:28)
- Cristina Bellu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 50% dintre românii care pleacă la universităţi din afara ţării aleg SUA
Peste 50% dintre românii care au ales universităţi din afara ţării au bifat Statele Unite pentru continuarea studiilor şi 35% Europa, arată o analiză a Youni, o companie edtech axată pe consilierea tinerilor care vor să studieze în străinătate, potrivit Ziarului Financiar.
Urmărește
293 afișări
Peste 50% dintre foştii elevi de liceu care au ales să studieze la universităţi din afara ţării în acest an au optat pentru Statele Unite ale Americii, mulţi dintre ei începându-şi deja cursurile la instituţii precum Harvard, Columbia, NY University sau Fordham University, arată o analiză realizată de start-up-ul edtech Youni, care a dezvoltat platforma cu acelaşi nume prin care ajută elevii să îşi gasească facultatea potrivită în străinătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Universităţile din Europa, în special cele din Olanda, Germania şi Italia, reprezintă următoarea opţiune în clasament, cu un procent 35% dintre elevii mentoraţi de Youni care au ales să îşi continue studiile.
Potrivit analizei, numărul celor care au ales Marea Britanie în acest an a fost de 5%. Regatul, deşi printre destinaţiile favorite ale absolvenţilor din alţi ani, a scăzut în preferinţe după Brexit, accesul la finanţarea studiilor fiind mai restrictiv pentru studenţii internaţionali.
5% dintre elevii din comunitatea Youni acceptaţi la studii în afara ţării au plecat catre Asia şi Australia.
„Visul nostru, din momentul în care am înfiinţat compania a fost să ajutăm un milion de elevi, din România sau din alte ţări, să ajungă la universitatea visată.(...) an de an vin către noi tot mai mulţi părinţi şi copii care fie nu ştiu ce să aleagă şi atunci primesc consiliere şi mentorat pentru a alege cel mai bun drum în funcţie de pasiunile lor, fie ştiu exact ce îşi doresc, dar nu ştiu paşii pentru a ajunge acolo şi aici intervenim noi iarăşi”, explica Andrei Nicolae, fondator şi CEO al Youni.
În total, de la înfiinţare şi până în prezent, Youni a ajutat peste 3.000 de elevi să ajungă la o universitate din afara ţării.
Doar în acest an, Youni a obţinut burse şi ajutoare financiare de la universităţi din afara ţării pentru viitorii studenţi români în valoare de peste 18 milioane dolari.
Recent compania şi-a extins activitatea şi în afara ţării, în Kazahstan şi Uzbekistan, alte trei pieţe fiind incluse în planul viitor de dezvoltare a operaţiunilor – Ungaria, Croaţia şi Bulgaria.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe