Peste 500 de tone de alge au fost adunate, marţi noaptea, de pe plaje
Peste 500 de tone de alge au fost adunate de pe plajele litoralului românesc, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, de către reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral.
Peste 500 de tone de alge au fost adunate, marţi noaptea, de pe plaje (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit purtătorului de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, din cauza intensificării gradului de agitaţie a mării în sudul litoralului, marţi au ieşit la mal, în toate golfurile, cantităţi importante de alge.
În cursul nopţii de marţi spre miercuri, DADL a intervenit cu toate utilajele şi forţele umane disponibile. Astfel, aproximativ 50 de angajaţi ai DADL, cu ajutorul a 18 utilaje, au reuşit să strângă aproximativ 515 tone de alge, care au fost transportate la gropile ecologice. Cătălin Anton precizează că din staţiunea Mamaia au fost colectate pe timpul nopţii 50 de tone de alge, în zona Eforie - Costineşti s-au strâns 225 de tone de alge, iar din zona de sud, Olimp - Vama Veche, au fost adunate 240 de tone de alge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
De la începutul sezonului, Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral a strâns de pe plaje aproximativ 9.200 de tone de alge. Numai în cursul nopţii de duminică spre luni de pe plajele de la Marea Neagră au fost strânse aproximativ 70 de tone de alge.
Specialiştii susţin că fenomenul este normal şi că apare în timpul verii, când la temperaturi ridicate cresc şi concentraţiile de nutrienţi din apă. Unul din primele semne ale prezenţei unei cantităţi mari de nutrienţi este dezvoltarea abundentă a algelor, fenomen cunoscut sub denumirea de "înflorire algală". Algele nu au impact negativ asupra sănătăţii turiştilor, dar este important ca acestea să nu rămână mult timp pe ţărm deoarece degajă un miros specific care creează disconfort şi care i-ar putea îndepărta pe turişti din apropierea plajelor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO