Peste 60 de angajaţi din MAI vor gestiona fonduri UE pentru migranţi

Peste 60 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se vor ocupa de gestionarea fondurilor UE pentru migranţi, aceştia fiind plătiţi în plus în funcţie de timpul alocat, potrivit unui proiect de hotătâre de Guvern lansat în dezbatere de MAI.

Urmărește
103 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de angajaţi din MAI vor gestiona fonduri UE pentru migranţi

Peste 60 de angajaţi din MAI vor gestiona fonduri UE pentru migranţi (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

România, alături de celelalte state membre UE, beneficiază de alocări anuale din instrumentele de asistenţă instituite în cadrul Programului General "Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii", denumit în continuare PG SOLID, care cuprinde patru fonduri: Fondul european pentru refugiaţi, Fondul european de returnare, Fondul european de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe şi Fondul pentru frontierele externe.

Ministerul Afacerilor Interne a fost abilitat să gestioneze fondurile acordate României prin PG SOLID.

Numărul maxim de posturi necesare pentru gestionarea fondurilor acordate României prin PG SOLID, la nivelul MAI, este de 64 posturi din care 13 posturi de conducere şi 51 posturi de execuţie, astfel: Direcţia Schengen - 17 posturi din care trei de conducere şi 14 de execuţie, Inspectoratul General pentru Imigrări - 39 de posturi din care nouă de conducere şi 30 de execuţie, iar Direcţia Generală Financiară - opt posturi din care unul de conducere şi şapte de execuţie, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Cei care vor ocupa aceste posturi vor fi plătiţi în plus în funcţie de timpul alocat pentru gestionarea fondurilor UE din timpul total alocat îndeplinirii tuturor atribuţiilor de serviciu. Astfel primesc în plus cinci clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută cei care alocă 15 la sută din timpul de lucru, 10 clase pentru 30 la sută din timpul total alocat, 15 clase pentru 45 la sută din timpul total alocat, 20 de clase pentru 60 la sută din timp şi 25 de clase pentru 75 la sută din timpul de muncă alocat.

Numărul de clase de salarizare rezultat nu trebuie să depăşească numărul de clase de salarizare prevăzut la articolul 10 în Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului bugetar.

Salariul majorat se calculează prin înmulţirea coeficientului de ierarhizare corespunzător noii clase de salarizare cu valoarea de referinţă de 600 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici