Peste 600 de angajaţi de la Alro Slatina îşi pierd locul de muncă

Peste 600 de angajaţi de la Alro Slatina vor rămâne fără locuri de muncă după ce acţionarul majoritar al uzinei i-a anunţat pe sindicalişti, într-o întâlnire care a avut aloc marţi după-amiază, la Bucureşti, că se modifică organigrama.

Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de angajaţi de la Alro Slatina îşi pierd locul de muncă

Peste 600 de angajaţi de la Alro Slatina îşi pierd locul de muncă (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit lui Constantin Popescu, liderul Sindicatului Aluministul, cei 600 de salariaţi ar trebui să fie disponibilizaţi până în septembrie.

"Ne-am întâlnit cu patronatul fabricii şi ne-a asigurat că deocamdată nu se închide nicio hală şi fabrica va merge înainte la aceiaşi capacitate. Ne-a prezentat şi o nouă organigramă, de unde dispar cam 600 de salariaţi, însă vom mai discuta asta în consiliul de administraţie şi vom stabili cine pleacă. Concedierile ar trebui făcute până în luna septembrie", a spus Constantin Popescu.

Organigrama prezentată de patronul Alro Slatina, Vitaly Machitsky, prevede ca până la 30 septembrie să se externalizeze serviciul de pază, unde sunt angajate 120 de persoane, serviciul administrativ (40 angajaţi) şi de la cantină (50), restul de aproximativ 400 de salariaţi urmând să fie disponibilizaţi prin concedieri colective.

Liderul Sindicatului Aluministul a mai spus că în ceea ce-i priveşte pe membrii sindicatului pe care-l conduce aceştia nu vor organiza acţiuni de protest.

"Nu vom mai ieşi deocamdată în stradă. Cel puţin noi, sindicatul pe care îl conduc eu. Nu avem deocamdată de ce să ieşim în stradă. Acelaşi lucru nu-l pot confirma pentru celelalte sindicate. Fiecare decide dacă să iasă sau nu în stradă", a mai declarat Constantin Popescu, liderul de sindicat al sindicatului Aluministul.

Vimetco controlează 84,19% din titlurile Alro Slatina, iar Fondul Proprietatea deţine 9,93% din acţiunile companiei din Slatina.

Profitul Alro Slatina a scăzut în primele nouă luni ale anului trecut cu 22%, de la 376,2 milioane lei la 292,8 milioane lei (80,4 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici