Peste 630 de locuri la examenul de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti

Peste 630 de locuri la învăţământul de zi au fost scoase la concurs pentru sesiunea de admitere din iulie la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, în acest an neexistând derogări de la condiţiile de recrutare, în urma deciziei ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Urmărește
96 afișări

Ministrul Traian Igaş a dispus ca la concursurile de admitere din acest an pentru Academia de Poliţie să nu se acorde derogări de la condiţiile şi criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Aceeaşi decizie a fost luată pentru concursurile de admitere la unităţile de învăţământ postliceal ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi în ceea ce priveşte locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Concursul de admitere la Academia de Poliţie va avea loc în perioada 17-30 iulie pentru Facultatea de Poliţie, între 17 şi 24 iulie pentru Facultatea de Pompieri şi în intervalul 15-30 iulie pentru Facultatea de Arhivistică.

La Facultatea de Poliţie au fost scoase la concurs 551 de locuri, din care 203 la specializarea "ordine şi siguranţă publică" (15 locuri fiind pentru tineri de etnie maghiară, şase pentru cei de etnie romă şi nouă pentru cetăţeni români aparţinând altor minorităţi naţionale), 50 de locuri la specializarea "drept", 50 de locuri la "poliţie de frontieră-ordine şi siguranţă publică" (un loc fiind pentru tineri de etnie romă şi două locuri pentru alte minorităţi naţionale), 10 locuri la specializarea "poliţie de frontieră-drept", 103 locuri la specializarea "jandarmi-ordine şi siguranţă publică (trei dintre acestea fiind pentru cetăţeni români de etnie romă, patru pentru alte minorităţi naţionale, iar alte trei sunt alocate SPP) şi 50 de locuri la "penitenciare".

Facultatea de Pompieri scoate la concurs 55 de locuri pentru bărbaţi, din care zece pentru palestinieni şi cinci pentru cetăţeni din Republica Moldova, iar Facultatea de Arhivistică dispune de 30 de locuri, din care cinci cu taxă.

Candidaţii vor susţine probele eliminatorii, respectiv testarea psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de evaluare a cunoştinţelor.

Pentru a participa la concursul de admitere candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română, domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ, să aibă vârsta de până la 27 de ani şi minimum 18 ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8, să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, să nu fie membri de partid, să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică şi să aibă înălţimea de minimum 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 metri femeile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici