- Home
- Social
- CONSTANŢA, (19.07.2014, 16:24)
- Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 64.000 de turişti, în croaziere în Portul Constanţa, cu 10.000 mai mulţi decât în 2013
Numărul turiştilor străini care au ajuns în Portul Constanţa cu nave de croazieră a crescut cu peste 10.000 în acest an, până la această dată înregistrându-se 64.500 de turişti faţă de aproximativ 54.000 câţi au fost pe parcursul anului 2013, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
229 afișări
Peste 64.000 de turişti, în croaziere în Portul Constanţa, cu 10.000 mai mulţi decât în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
”Dacă în anul 2013 aproximativ 54.000 de pasageri au vizitat Portul Constanţa, în anul 2014, până la această dată, au sosit în jur de 64.500 de pasageri. Creşterea se datorează eforturilor conjugate ale CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, ale Asociaţiei Litoral – Delta Dunării şi ale autorităţilor locale, dar şi ale contextului politic nevaforabil din Ucraina, ce a determinat ca toate cursele de croazieră să înlocuiască în itinerariul lor Portul Odesa cu Portul Constanţa”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Multe dintre navele de croazieră care ajung în Portul Constanţa îşi prelungesc şederea pe teritoriul României cu aproximativ o noapte, unele dublându-şi chiar staţionarea comparativ cu anul trecut.
În topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră se situează cetăţenii americani, urmaţi de francezi, italieni şi germani.
”Turismul de croazieră cu nave de pasageri în Portul Constanţa reprezintă o nişă cu un potenţial real spre care ne concentrăm atenţia în continuare. Portul Constanţa, oraşul Constanţa, dar şi România, au de câştigat pentru că multe nave de croazieră nu vor mai face escală în Portul Odesa. În acest context, consider că Romania trebuie să îşi consolideze strategia de promovare a destinaţiilor româneşti având în vedere situaţia politică actuală”, a afirmat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, prin intermediul comunicatului de presă.
Pe parcursul zilei în care nava acostează la Constanţa, turiştii pot face tururi de litoral, pot degusta vinuri la Murfatlar, pot face croaziere de o zi în Delta Dunării, tururi arheologice şi la mânăstiri sau pot participa la programe cu spectacole folclorice şi dejun tradiţional românesc.
“Astfel, se estimează că cei 64.500 de turişti sosiţi pe teritoriul ţării chetuiesc în total peste şase milioane de euro în zilele în care navele sunt acostate în Portul Constanţa”, se mai arată în comunicatul de presă.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe