Peste 70 de copii s-au pierdut pe plajele de pe litoral

Peste 70 de copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani, s-au pierdut pe plajă, nefiind supravegheaţi de părinţi, anunţă IPJ Constanţa.

Urmărește
1268 afișări
Imaginea articolului Peste 70 de copii s-au pierdut pe plajele de pe litoral

Sursa foto: Pexels

„De la începutul sezonului estival, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizată dispariţia a peste 70 de minori cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani, care s-au pierdut pe plajă, nefiind supravegheaţi de părinţi. Astfel, poliţiştii doresc să atragă atenţia asupra acestui fenomen şi să aducă în atenţia părinţilor necesitatea de a-şi supraveghea copiii, pentru a evita o tragedie. Din cei aproximativ 70 de minori care s-au rătăcit pe plajele din municipiul Constanţa, peste 70% au vârste cuprinse între 2 şi 5 ani”, transmite IPJ Constanţa.

Toţi copiii au fost găsiţi de poliţişti în câteva minute de la dispariţie şi, din fericire, nu au fost victima vreunei infracţiuni.

„Pentru a evita astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă:
- Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul pe plajă sau în alte spaţii aglomerate şi învăţaţi-l că nu trebuie să se îndepărteze de dumneavoastră.
- De fiecare dată când ajungeţi într-un loc aglomerat, stabiliţi împreună cu copilul un punct de întâlnire, pentru situaţiile în care se rătăceşte. Aceasta regulă poate fi aplicată doar în cazul copiilor cu vârste mai mari, care se pot orienta bine în spaţii aglomerate. Celor mici explicaţi-le că trebuie să rămână pe loc, să nu plece din locul în care s-a rătăcit.
- Învăţaţi-l pe cel mic numărul de telefon al unuia dintre părinţi, numele de familie, numele părinţilor şi alte informaţii care pot ajuta la identificarea lui.
- Învăţaţi-l pe copilul dumneavoastră să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (poliţist, jandarm, poliţist local), al personalului unui magazin din zonă sau al unei familii cu copii.
Asiguraţi-vă că aveţi întotdeauna asupra dumneavoastră o fotografie recentă a copilului”, recomandă poliţiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici