Peste 70 de trenuri sunt afectate de greva de avertisment, pe raza Regionalei CFR Cluj

Peste 70 de trenuri de călători sunt afectate de greva de avertisment a feroviarilor de miercuri dimineaţă, în judeţele care aparţin Regionalei CFR Cluj, iar la ora declanşării protestului Gara Cluj-Napoca era aproape plină, mulţi sintre călători spunând că nu ştiau despre proteste.

Urmărește
97 afișări

Miercuri dimineaţă, sala de aşteptare a Gării Cluj-Napoca este aproape plină, iar zeci de călători aşteaptă reluarea traficului feroviar, majoritatea spunând că nu ştiau despre protest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Trebuia să plec la Oradea, aveam tren după ora 7.00 şi acum va trebui să stau până la ora 9.00. Nu ştiam de grevă. Dacă aflam din timp, nu plecam. Mă încurcă greva asta", a spus un călător.

O mamă cu o fetiţă de cinci ani trebuia să plece la Arad şi nu a aflat despre grevă. Ea consideră că nu este normal să sufere pasagerii, mai ales că mişcarea de protest nu a fost anunţată cu mai multe zile înainte.

"Dacă ştiam nu veneam. Stau cu fetiţa care plânge şi nu are răbdare. Nu prea mă interesează ce revendicări au cei de la CFR, totdeauna vor bani mai mulţi", a spus femeia.

Sindicaliştii au pus în Gara Cluj-Napoca, la ghişeele de bilete, anunţuri cu "Grevă generală".

Ei au declarat că 20 de trenuri sunt afectate în judeţul Cluj din cauza grevei, acestea fiind oprite în staţii. În Gara Cluj-Napoca sunt oprite patru trenuri -rapidul Cluj-Arad, care trebuia să plece la ora 7.17 şi trei trenuri personal.

Trenurile care se aflau în trafic au fost oprite în prima staţie.

În judeţele care aparţin Regionalei CFR Cluj sunt afectate 71 de trenuri, din care 52 de trenuri personal, 11 trenuri accelerat, un tren rapid, şapte trenuri internaţionale şi mai multe mărfare.

Cristian Jeler, lider zonal de sindicat în cadrul Regionalei CFR Cluj, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că principalele nemulţumiri ale angajaţilor de pe calea ferată sunt, printre altele, nesemnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură şi condiţiile de muncă precare.

"Dorim şi accelerarea investiţiilor în infrastructura căii ferate, unde este dezastru", a spus Jeler.

Feroviarii au oprit lucrul, miercuri dimineaţă, şi timp de două ore sunt în grevă de avertisment, timp în care circulaţia pe calea ferată este blocată, iar trenurile de călători staţionează în gări sau pe traseu.

Trenurile nu vor circula, miercuri, între orele 7.00 şi 9.00, la greva de avertisment participând angajaţii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură. Astfel, trenurile de călători aflate în mişcare vor fi oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare după 7.00 vor rămâne în staţii până la ora 9.00, când, treptat, va fi reluată circulaţia feroviară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici