- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.01.2014, 15:56)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 700 de familii cu copii merg cu bonele în vacanţe exotice mai scumpe de 10.000 de euro
Mai multe de 700 de familii cu copii îşi permit să meargă cu bonele în vacanţe în destinaţii exotice pentru care plătesc peste 10.000 de euro, potrivit turoperatorilor, care spun că alte peste 1.000 de familii iau bonele în vacanţe în Europa, care costă între 3.000 şi 5.000 de euro.
Urmărește
615 afișări
Peste 700 de familii cu copii merg cu bonele în vacanţe exotice mai scumpe de 10.000 de euro (Imagine: Shutterstock)
"Familiile cu doi sau trei copii şi venituri mari sau foarte mari merg din ce în ce mai des cu bona în concediu. Estimez că mai mult de 700 de familii merg cu bonele în destinaţii exotice, unde preţul unui pachet depăşeşte 10.000 de euro, dar poate trece chiar şi de 20.000 de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei Perfect Tour, care a vândut anul trecut peste 100 de astfel de vacanţe.
Mircea Vladu, directorul Prestige Tours, afirmă că destinaţiile exotice preferate de astfel de turişti sunt Caraibe, Maldive, Seychelles, Mauritius, Bali sau Thailanda. Agenţia pe care o conduce a vândut în 2013 peste 80 de vacanţe din această categorie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
"Un pachet mediu, pentru o familie cu unul sau doi copii, plus bonă, include în afară de zborul cu avionul un apartament cu trei dormitoare sau două camere, una în care stau părinţii, şi alta pentru bonă şi copii. Am mai avut cazuri în care au mers în vacanţă doar mama, copiii şi bona. Nu ştiu de situaţii în care să fi mers tatăl, copii şi bona", a mai spus Vladu.
El spune că pachetele pentru destinaţiile exotice sunt în general pentru 8-10 zile de cazare.
"Comportamentul tipic al clienţilor se încadrează în câteva tipare: dacă zborul este long curier, membrii familiei călătoresc la business class, iar bona la economic. Spaţiile de cazare sunt de obicei mai mari, de genul vile, apartamente, junior suite etc. sau mai rar camere standard comunicante", a precizat Văduvoiu.
Mircea Vladu spune că moda plecărilor în concedii cu bonele a apărut după 2010, dar a luat amploare în ultimii ani. Jumătate dintre bonele celor care merg în destinaţii exotice sunt asiatice, în general din Filipine sau Thailanda.
"Copiii acestor familii sunt fie foarte mici, fie cu vârste de până în zece ani. Părinţii care merg în aceste concedii nu-şi bat capul cu copiii şi stau cu ei când au chef. În rest, se ocupă bona", a adăugat Vladu.
În afara acestei categorii, mai sunt familii de români care pleacă cu bonele în concedii în Europa, pentru care plătesc între 3.000 şi 5.000 de euro.
"Cred că sunt peste 1.000 de familii care merg cu copiii şi bonele în Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria. Sunt şi ceva dificultăţi în obţinerea vizelor pentru mai multe destinaţii atunci când bona este de altă naţionalitate, de exemplu Filipine sau Republica Moldova", a mai spus Sorin Văduvoiu.
Situaţia este cu totul alta în cazul familiilor care îşi fac vacanţele în ţară. Maximul de lux pe care şi-l permit familiile cu copii care merg la Saturn sau Eforie este ca în loc de bonă să ia în vacanţă bunica.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe