- Home
- Social
- ALBA IULIA , (31.01.2017, 11:28)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 800 de deţinuţi în Penitenciarul Aiud. Cu aproape 70 mai mulţi decât locurile disponibile
Gradul de ocupare la Penitenciarul cu regim de maximă siguranţă Aiud, care are o capacitate legală de 759 de locuri, este de 108,43%, aici fiind închise 823 de persoane, iar în celule stau între doi şi 12 deţinuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1820 afișări
Peste 800 de deţinuţi în Penitenciarul Aiud; cu aproape 70 mai mulţi decât locurile disponibile (Imagine: Marian Ilie/ Foto Mediafax)
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, subcomisar Nicoleta Mătărîngă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că gradul de ocupare a închisorii a scăzut simţitor în ultimii ani. Efectivul mediu de deţinuţi pe anul trecut a fost de 860, iar gradul de ocupare 113%.
”Astăzi sunt închişi 823 de deţinuţi, iar capacitatea legală este 759 de locuri, indicele de supraaglomerare fiind 108,43%. În anul 2015, spre exemplu, aveam şi peste 1.100 de deţinuţi. Supraaglomerarea este acoperită prin suplimentarea numărului de paturi. La Aiud nu sunt deţinuţi care dorm doi într-un pat, iar în celule se află între două şi 12 persoane”, a spus Nicoleta Mătărîngă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
La nivel naţional, gradul de ocupare a închisorilor este de 145,16%, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud a spus că nu ştie câţi deţinuţi ar fi eliberaţi dacă proiectul privind graţierea ar intra în vigoare.
”Deocamdată nu ştim precis la ce se face referire şi, de aceea, nu avem cum să ştim şi cum să facem o evaluare. Până nu apar normele nu vă pot da o cifră câţi din Aiud s-ar încadra”, a spus Nicoleta Mătărângă.
Deţinuţii servesc trei mese pe zi, dimineaţa fiind hrană rece, la amiază două feluri de mâncare caldă, iar seara un singur fel cu carne de pui sau de porc.
"Am reuşit să achiziţionăm mai multe ustensile cu care se prepară hrana deţinuţilor şi a crescut simţitor şi calitatea şi timpul de pregătire al hranei. Am încercat diversificăm produsele pe care le achiziţionăm, cu care se prepară hrana”, a mai spus Nicoleta Mătărîngă.
Potrivit raportului anual, în 31 decembrie 2016, la Penitenciarul Aiud erau condamnate 185 (21,79 %) pentru furt calificat, 261 (30,74 %) pentru omor, 155 (18,25 %) pentru tâlhărie, iar un număr de 248 (29,21 %) pentru săvârşirea altor infracţiuni.
La sfârşitul anului, era închis un minor ( 0,11%), 61 de tineri (7,18%), 784 de persoane între 21 şi 60 de ani (92,34%) şi trei persoane peste 60 de ani (0,35 %).
Totodată, anul trecut, dreptul la încheierea unei căsătorii a fost acordat ca urmare a solicitărilor pentru 17 deţinuţi, care au beneficiat şi de câte o vizită intimă în spaţiul anume destinat, cu durata de 48 de ore.
Anul trecut au existat două decese, în urma unui suicid şi a unui stop cardio-respirator.
Penitenciarul Aiud este unul de maximă siguranţă, iar deţinuţii cu regimuri mai uşoare sunt transferaţi.
Citeşte şi: Percheziţii la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava într-un caz de trafic de influenţă
Citeşte şi: Începe procesul în care Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este acuzat de instigare la abuz. UPDATE: Primul termen a fost amânat
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe