Peste 850 de angajaţi ai MAI, implicaţi în acţiuni de control şi siguranţă pe litoral

Peste 850 de angajaţi ai MAI - poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi - participă până în 15 septembrie, la acţiuni de control şi supraveghere pe litoral, personalul fiind suplimentat în judeţul Constanţa, informează, sâmbătă, Poliţia Română.

Urmărește
7 afișări

Planul de măsuri pentru asigurarea unui climat de linişte pe litoral prevede că, în perioada 15 iunie - 15 septembrie, peste 850 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor - poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" şi poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa - vor desfăşura, zilnic, acţiuni specifice pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, supravegherea zonelor cu potenţial criminogen ridicat, prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, supravegherea şi fluidizarea traficului rutier.

Dat fiind faptul că, în perioada 1 iulie - 1 septembrie, se estimează un număr mare de turişti, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului existent în judeţul Constanţa. Astfel, în două etape, de câte 30 de zile, pentru fiecare etapă, câte 225 de poliţişti vor fi detaşaţi de la alte structuri din ţară în staţiunile de pe litoral.

Dispozitivele formate din patrule mixte şi independente vor acţiona în localităţile Năvodari, Mamaia, Constanţa, Eforie, Costineşti, Neptun, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, Techirghiol şi Limanu. În funcţie de evoluţia situaţiei operative, vor fi suplimentate dispozitivele de siguranţă publică, prin constituirea de patrule mixte (poliţie-jandarmerie, poliţie-poliţie de frontieră), în staţiuni şi asigurarea prezenţei active, la vedere, a acestora.

Poliţiştii de frontieră din Constanţa sunt pregătiţi pentru posibile misiuni de salvare pe mare şi misiuni specifice de supraveghere a frontierei. De asemenea, au fost dispuse măsurile necesare pentru asigurarea unui trafic fluent şi civilizat prin punctele de trecere a frontierei, sens în care va fi suplimentat personalul aflat la controlul documentelor de călătorie şi se va mări numărul arterelor de control, dacă situaţia o va impune.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă participă la această acţiune cu mijloace specializate de intervenţie pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim ajutor medical de urgenţă şi misiuni de protecţie civilă.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va desfăşura, împreună cu Poliţia Rutieră, misiuni de supraveghere a traficului, dar şi alte acţiuni punctuale, în funcţie de situaţia operativă.

Pe toată durata sezonului estival, Poliţia Rutieră Constanţa acţionează pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, prevenirea evenimentelor rutiere şi informarea turiştilor cu privire la situaţia traficului rutier şi importanţa respectării regulilor de circulaţie. Pentru a creşte gradul de siguranţă rutieră, în perioada următoare va fi suplimentat numărul agenţilor de poliţie rutieră, prin detaşare de la unităţile teritoriale de profil.

Poliţia rutieră va organiza acţiuni pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă, prin folosirea aparaturii radar şi în cascadă pe tronsoanele de drumuri naţionale şi europene, în cooperare cu serviciile de profil ale judeţelor învecinate.

În acest sezon estival, vor fi organizate acţiuni comune cu poliţiştii bulgari pe tronsoanele de drum care converg spre frontiera româno-bulgară, în scopul creşterii securităţii traficului rutier, respectiv a eficienţei controalelor pentru depistarea şi sancţionarea celor care încalcă regulile de circulaţie.

De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în staţiile CFR şi pe trenurile de călători, prin constituirea de dispozitive permanente de ordine publică în staţiile CF unde funcţionează structuri de poliţie TF, iar în staţiile Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti şi Neptun, unde nu funcţionează astfel de posturi, prin patrulări permanente.

În ceea ce priveşte asigurarea stării de legalitate a activităţilor economice, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, împreună cu celelalte instituţii abilitate, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, prevenirea şi combaterea fraudelor vamale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici