Peste 90 de mii de euro obţinuţi la Gala de caritate "Marie Curie"

Peste 90.000 de euro au fost strânşi în urma licitaţiei din cadrul Galei de caritate "Marie Curie", desfăşurată la Palatul Parlamentului şi destinată colectării de fonduri pentru continuarea lucrărilor de renovare a Spitalului pentru copii "Marie Curie" din Bucureşti.

Urmărește
9 afișări

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, Principele Radu şi Principesa Margareta, ambasadorul ONU la Bucureşti, Soknan Han Jung, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, cel al Marii Britanii, Robin Barnett, precum şi numeroase vedete ale vieţii mondene şi ale mediului de afaceri românesc.

Obiectele scoase la licitaţie au fost puse la dispoziţie de Scuderia Playteam Sara Free, echipa câştigătoare a Campionatului Mondial Fiat GT, desfăşurată la Bucureşti anul acesta, printre acestea numărându-se salopete de concurs, căşti, părţi ale maşinii Maserati, cât şi o operă de artă unicat, realizată de Davide Bodano.

Gazdele evenimentului au fost Mihaela Rădulescu şi Dan Vrabie.

Evenimentul a fost deschis de către Wajiha Haris, preşedintele Fundaţiei Scheherazade, şi de Ioana Tăriceanu, preşedinta Fundaţiei "Copii Sănătoşi". "Gloria adevărată sălăşluieşte în sufletele voastre", a spus Haris în deschiderea Galei. El i-a îndemnat pe invitaţi să facă donaţii, precizând că toţi cei aflaţi la eveniment sunt "printre cei privilegiaţi, dar există copii din alte medii care nu se bucură de aceste privilegii şi e timpul să îi ajutăm".
"Ceea ce facem aici nu este caritate, este obligaţie morală", a subliniat Wajiha Haris, încercând să îi motiveze pe cei prezenţi. "Cu toţii am înţeles că, numai unindu-le eforturile, putem să-i ajutăm pe aceşti copii", a afirmat, la rândul său, Ioana Tăriceanu.

Licitaţia a început cu un costum de pilot, preţul de pornire fiind de 1.000 de euro. Acesta a fost vândut, ulterior, pentru 3.000 de euro. Cel mai scump obiect licitat, adjudecat de Dan Voiculescu, a fost o capotă de maşină, suma finală de achiziţie fiind de 25.000 de euro.

Eugen Nicolăescu, prezent pe scenă, a declarat că acţiunile întreprinse de aceaste fundaţii "ne dau speranţe şi ne fac şi pe noi să vrem să facem la fel". Invitaţii la Gală au făcut nu numai donaţii în bani, ci şi diverse alte bunuri sau facilităţi pentru renovarea centrului medical. Printre aceste donaţii s-au numărat şi două ambulanţe, echipate complet, oferite de către Autoitalia, căt şi sume de bani care depăşesc 150.000 de euro.

Gala de caritate "Marie Curie" face parte dintr-un amplu proiect destinat renovării Spitalului pentru copii "Marie Curie" din Bucureşti, iniţiat în vara acestui an.

Acesta este cel mai mare proiect de renovare a unui spital din România. Iniţiat în 2007, cu ajutorul companiei Colgate-Palmolive, care a donat 100.000 de euro pentru începerea lucrărilor, proiectul a fost susţinut şi de alte companii din ţară, printre care Petrom, Romstal, Philips, LG şi Arctic. Rata de răspuns în acestă acţiune a fost foarte bună, după cum a anunţat, luna trecută, într-o conferinţă de presă, Wajiha Haris, preşedintele Fundaţiei Scheherazade.

În prima etapă, a fost renovat etajul trei, respectiv Secţia de Chirugie, valoarea totală a renovării acesteia şi a salonaleor aferente ridicându-se la 400.000 de euro.

În spital sunt internaţi anual 50.000 de copii. Unitatea, având şapte etaje, reprezintă un dar al Guvernului polonez după cutremurul din 1977, având o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 500 paturi.

Suma totală necesară renovării este de 1, 5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici