- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.05.2012, 18:08)
- Elvira Gheorghita , Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 900 de liceeni participă la bacalaureatul pentru olimpici care începe luni, la Bacău
Peste 900 de liceeni participă, începând de luni, la sesiunea specială a examenului de bacalaureat organizată la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan cel Mare" şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii "Nicolae Vasilescu-Karpen" din Bacău.
Urmărește
219 afișări
Peste 900 de liceeni participă la bacalaureatul pentru olimpici care începe luni, la Bacău (Imagine: Haaz Sandor/Arhiva Mediafax Foto)
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline are loc în perioada 21 mai - 1 iunie.
Pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea specială s-au înscris 928 de liceeni aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Examenul de bacalaureat începe luni cu probele de evaluare a competenţelor. Astfel, luni şi marţi candidaţii vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi, respectiv, de limba maternă, miercuri şi joi va avea loc are loc proba de evaluare a competenţelor digitale, iar joi şi vineri vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Testele scrise încep în 28 mai cu proba la limba şi literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului - în 29 mai, proba la alegere a profilului şi specializării - în 30 mai şi proba la limba şi literatura maternă - în 31 mai.
Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate în 31 mai, până la ora 18.00, şi tot în aceeaşi zi, până la ora 22.00, candidaţii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în 1 iunie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate şi rezultatele finale ale examenului de bacalaureat pentru olimpici.
Citeşte şi:
Bacalaureatul olimpicilor are loc între 19 mai şi 1 iunie. Câţi candidaţi sunt aşteptaţi
Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, va fi prezent, luni, la Colegiul Tehnic de Comunicaţii "Nicolae Vasilescu-Karpen" din Bacău, unul dintre cele două centre în care se va desfăşura sesiunea specială de bacalaureat. Ulterior, secretarul de stat va merge şi în al doilea centru de examen, de la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan cel Mare".
Liceenii care pot da bacalaureatul în sesiunea specială participă, printre altele, la olimpiade sau concursuri internaţionale de biologie, geografie, informatică, chimie, matematică, astrofizică şi astronomie, fizică, rusă, paraşutism, atletism, baschet, biliard-pool, box, canotaj, călărie-obstacole, ciclism- triatlon, bob-sanie, fotbal, fotbal-tenis, gimnastică aerobică, gimnastică ritmică, haltere, handbal, hochei pe gheaţă, hochei pe iarbă, judo, kaiac-canoe, karate, kempo, wushu, karate tradiţional, karate WKC, lupte, ju-jitsu, motociclism, nataţie, pentatlon modern, orientare sportivă, polo, patinaj, rugby, radioamatorsism, schi-biatlon, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv, volei, karting.
Alţi liceeni susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială pentru a putea participa la examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Viena, la Universitatea de Artă din Budapesta sau la Universitatea Moholy Nagy, ambele din Ungaria, la Universitatea UDK din Berlin, la concursul "Global -rockstar.Rio+20 Global Youth Music Contest" şi la programul de voluntariat White Sulphur Springs Senior Staf.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe