Peste 94% dintre angajaţii Gărzii Financiare au trecut examentul de testare profesională

Rezultatele examenului de testare profesională susţinut de angajaţii Gărzii Financiare, în urma căruia vor fi repartizaţi în instituţie, arată că din totalul celor 740 de candidaţi înscrişi 42 nu au obţinut note de trecere, ceea ce reprezintă 5,7% din total, potrivit datelor obţinute de MEDIAFAX.

Urmărește
8 afișări

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, spunea în urmă cu un an că nu este nemulţumit de calitatea profesională, chiar şi morală, a unor angajaţi din Garda Financiară. De altfel, în luna februarie a acestui an, Blejnar afirma chiar că sunt angajaţi ai Gărzii Financiare care nu conosc legea, ceea ce explică unele rezultate mai slabe.

În urma unui proces de reorganizare al ANAF, un număr de 1.063 de angajaţi ai Gărzii Financiare dintr-un total de 1.383 au primit preaviz şi urmau să fie testaţi profesional, însă doar 740 au fost obligaţi să se prezinte la examen deoarece restul au ocupat direct posturile pentru care a optat câte un singur candidat.

Potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, din totalul angajaţilor respinşi, 39 de candidaţi pentru funcţii de execuţie au obţinut sub limita minimă de 50 de puncte din 100, în timp ce alţi doi, care au concurat pentru funcţii de şef divizie, au avut sub 70 de puncte, nivelul minim pentru care ar fi fost admişi. Un al treilea candidat pentru o funcţie de conducere şi-a retras opţiunea.

Alte 42 de persoane au absentat de la examen, iar ANAF urmează să stabilească dacă au avut motive întemeiate şi dacă vor mai putea susţine examenul.

Pe judeţe, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în Timiş, unde din totalul celor 31 de candidaţi 4 nu s-au prezentat, iar 6 au obţinut sub 50 de puncte. Media generală a angajaţilor Gărzii Financiare din Timiş a fost de 58,1 de puncte, cel mai slab nivel la nivelul ţării.

Punctajei mai slabe au fost înregistrate şi în judeţele Brăila, Buzău şi Tulcea, unde 8 candidaţi din 36 nu au obţinut notă de trecere. Media în cele trei judeţe a fost de 58,7 puncte.

După examinare, angajaţii Gărzii Financiare vor fi repartizaţi în funcţie de media obţinută, opţiune şi de numărul de candidaturi pe post.

Preşedintele ANAF a declarat pentru MEDIAFAX la finele lunii iunie că, în urma testărilor, vor pleca din instituţie cel puţin 291 de salariaţi, reprezentând 21% din total. Astfel, pe lângă cei 42 de angajaţi care nu au trecut testarea, mai pleacă din Garda Financiară încă 249 de salariaţi.

Potrivit planului de restructurare a insituţiei, Garda Financiară trebuie să aibă cel mult 1.092 de posturi ocupate, faţă de 1.383 în prezent.

Testările la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) vor începe săptămâna viitoare şi vor fi urmate de examinările din cadrul structurilor teritoriale ale finanţele publice.

În urma restructurării, personalul ANV va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce înseamnă o reducere cu 31%.

La începutul lunii iunie Guvernul a decis desfiinţarea unui număr total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiinţate la Autoritatea Naţională a Vămilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) şi Garda Financiară (713 posturi, dintre care 300 ocupate).

În urma restructurării, numărul total de posturi ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală scade de la 34.027 locuri la 29.100 angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici