Peste două mii de persoane, la Putna, la slujba prilejuită de sărbătorirea lui Ştefan cel Mare - FOTO

Peste două mii de persoane au participat, joi, la Mănăstirea Putna, la Liturghia prilejuită de sărbătorirea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, oficiată de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Urmărește
364 afișări
Imaginea articolului Peste două mii de persoane, la Putna, la slujba prilejuită de sărbătorirea lui Ştefan cel Mare - FOTO

Peste două mii de persoane, la Putna, la slujba prilejuită de sărbătorirea lui Ştefan cel Mare (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)

Printre pelerinii care au asistat la Liturghia de la Mănăstirea Putna, veniţi chiar şi din Republica Moldova şi Ucraina, s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul judeţului, Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedintele PNL pentru Regiunea nord-est, deputatul Ioan Bălan, dar şi alte oficialităţi locale.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

După încheierea slujbei, a fost organizată o paradă militară, iar autorităţi judeţene şi locale, dar şi mai multe asociaţii au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare din biserica Mănăstirii Putna.

La finalul manifestărilor, câteva mii de persoane au participat la Festivalul ”Ţara fagilor în Molodova lui Ştefan”, organizat în localitate.

IPS Pimen a propus, în 2009, la Putna, ca ziua de 2 iulie, când este cinstit domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt, să fie declarată sărbătoare naţională, subliniind rolul voievodului atât pentru apărarea creştinătăţii, cât şi pentru ţara sa.

Anul acesta, se împlinesc 511 ani de la moartea domnitorului Ştefan cel Mare, care în 1992 a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română drept ”credinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Mănăstirea Putna a fost ridicată de domnitorul Ştefan cel Mare, lucrările începând în 1466 şi fiind finalizate în 1469. Mânăstirea adăposteşte mormântul domnitorului, precum şi mormintele a două dintre soţiile voievodului şi a doi dintre fiii săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici