Peste două sute de pacienţi vor fi trataţi în Centrul Panduri

Cel mai mare centru de recuperare neuropsihomotorie din Europa de Est, cu o capacitate de 210 paturi, a fost deschis după 17 ani de la începerea investiţiei, luni, la Bucureşti, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

Urmărește
11 afișări

În discursul său, Traian Băsescu a mulţumit atât finanţatorilor germanil care au contribuit semnificativ la realizarea proiectului, cât şi bucureştenilor pentru că au pus "mână de la mână" pentru construirea acestui centru.

"Toţi ceilalţi suntem nişte anexe care am dirijat banii către un anumit obiectiv. Au fost momente dificile, dar suntem azi (luni - n.red.) aici şi mă bucur că s-a realizat un parteneriat public-privat care nu înseamnă spaţiu de birouri, ci o investiţe destinată celor pe care vrem să-i readucem în societate. Bucureştenii pot fi mândri că au contribuit la realizarea unui centru unde români din toată ţara pot veni pentru a-şi găsi reintegrarea socială", a spus Băsescu.

În încheierea discursului său, şeful statului a precizat că, la predarea fotoliului de primar general i-a mai dat primarului general Adriean Videanu şi alte sarcini decât finalizarea acestui proiect, precum pasajul Basarabi sau transportul în comun.

Centrul Panduri se adresează persoanelor care au un handicap din naştere sau unul dobânit în urma unui accident sau a unei boli. Ele vor putea beneficia gratuit, în cadrul centrului, de evaluarea capacităţii de muncă, stabilirea gradelor de invaliditate, de programe de reeducare funcţională pentru sechele post-traumatice osoase, musculare, nervoase, pentru amputaţii de membre, sau pentru afecţiuni reumatologice şi neurologice.

De asemenea, centrul va oferi servicii specializate de acupunctură, laser, homeopatie, fitoterapie, tomografie computerizată, servicii medicale pentru afecţiuni precum diabetul zaharat, cardiovasculare sau hipertensiune.

Primarul Videanu a declarat, la deschiderea centrului, că este un moment unic în istoria post-decembristă a Capitalei şi că a fost una din responsabilităţile pe care şi le-a asumat şi una din "emblemele parteneriatului public-privat". "Nu e singurul obiectiv finalizat de Primăria Capitalei, dar e semnificativ pentru că e vorba de viaţa unor oameni", a adăugat edilul.

Proiectul a fost realizat în parteneriat public privat, respectiv de Asociaţia Ajutor pentru Bătrâni, Copii şi Familie şi Primăria Capitalei care, din 2005, a dat 9,6 milioane de euro pentru finalizarea acestui proiect, a declarat primarul general Adriean Videanu.

Centrul este destinat persoanelor cu handicap din toată ţara şi oferă servicii şi în ambulatoriu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici