- Home
- Social
- RÂMNICU VÂLCEA, (28.03.2013, 10:57)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste o mie de angajaţi ai Oltchim protestează faţă de restanţele salariale şi de disponibilizări
Peste o mie de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, joi, în faţa pavilionului administrativ al unităţii, nemulţumiţi de restanţele salariale şi de faptul că au fost anunţaţi că vor fi disponibilizaţi înainte ca planul de reorganizare al unităţii să fie elaborat şi aprobat.
Urmărește
123 afișări
Peste o mie de angajaţi ai Oltchim protestează faţă de restanţele salariale şi de disponibilizări (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Printre cei o mie de participanţi la protest se află şi 450 de salariaţi de la Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti, care aparţine combinatului Oltchim. Aceştia au plecat, joi dimineaţă, de la Piteşti cu nouă autocare pentru a participa la protestul de la Râmnicu Vâlcea.
Oamenii strigă "Hoţii, hoţii!", "Vrem să muncim" şi "Nu ne mai minţiţi", ei spunând că nu vor înceta protestele până nu vor avea răspunsuri la revendicări şi până când premierul Victor Ponta nu va veni la combinat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Liderul Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Diculoiu, a declarat că angajaţii sunt nemulţumiţi că vor fi disponibilizaţi, că există restanţe salariale pe trei luni şi că activitatea petrochimiei piteştene nu a fost reluată.
"Combinatul vâlcean funcţionează doar la şase la sută din capacitate, banii reprezentând capitalul de lucru, cele 45 de milioane de euro nu au venit, cu ei am putea creşte capacitatea de producţie la 65 la sută şi ar asigura menţinerea producţiei la un asemenea nivel, care permite profit şi menţinerea oamenilor la lucru, păstrarea locurilor de muncă. Cerem insistent prezenţa premierului Victor Ponta la Vâlcea pentru a ne spune cum stau lucrurile la combinat. Sunt oameni aici care nu au din ce trăi de trei luni de zile, au rate la bănci, au restanţe la asociaţii, au copii de crescut, e o catastrofă socială. Ne-am săturat de rapoarte, analize, este obligatoriu să ni se spună concret, plecăm acasă cu salarii compensatorii, situaţie pe care nu ne-o dorim, sau rămânem, dar să ştim perspectiva combinatului", a declarat Mihai Diculoiu.
Miercuri, peste 200 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au blocat traficul pe Drumul Naţional 64, timp de două ore, cerând administratorului judiciar şi reprezentanţilor Ministerului Economiei să vină la Vâlcea pentru a le prezenta planul privind unitatea.
Tot miercuri, peste 300 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat pe DN 65 B şi au blocat şoseaua în zona Vămii din Piteşti, la un moment dat o parte a protestatarilor îmbrâncindu-se cu jandarmii care au intervenit să elibereze drumul.
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.
Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.
Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe