- Home
- Social
- (16.07.2022, 18:28)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste un milion de pui de carne mor săptămânal în Marea Britanie. Activiştii acuză supermarketurile
- Mai mult de un milion de pui de carne mor în fiecare săptămână în Marea Britanie înainte de a ajunge la greutatea de sacrificare, potrivit unui nou raport.
- O analiză a cifrelor guvernamentale realizată de organizaţia caritabilă pentru bunăstarea animalelor Open Cages arată că aproximativ 64 de milioane de pui mor prematur în fiecare an în Marea Britanie.
- Păsările moarte sunt incinerate sau transformate în materiale utilizabile, cum ar fi făina proteică.
Urmărește
3955 afișări
Chris Packham, prezentator şi ecologist, a declarat: "Consumatorii ar fi complet dezgustaţi să afle că un milion dintre aceste păsări inteligente şi sensibile mor în fiecare săptămână pentru a ajunge pui ieftin în farfuriile lor".
"Suferinţa totală cu care se confruntă aceste animale în fiecare zi este inutilă şi i-ar indigna chiar şi pe cei mai înfocaţi mâncători de carne, deoarece nu are alt scop decât satisfacerea profiturilor marilor noastre supermarketuri, care refuză să le ajute" adaugă ecologistul, scrie The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Militanţii pentru bunăstarea animalelor spun că ratele de mortalitate ar putea fi reduse semnificativ. Aceştia îi îndeamnă pe comercianţii cu amănuntul să sprijine Better Chicken Commitment, o iniţiativă de eliminare treptată a raselor cu creştere rapidă şi de reducere a densităţii de stocare.
Experţii în bunăstare spun că puii moderni sunt crescuţi genetic pentru a creşte atât de repede încât pot pune la grea încercare organismul lor, crescând riscul de stop cardiac.
Cercetările au arătat că puii de carne cu creştere rapidă, care ajung la greutatea de sacrificare în doar 35 de zile, pot avea o mortalitate mai mare, şchiopătări şi boli musculare decât rasele cu creştere mai lentă. Una dintre cele mai frecvente cauze de deces în efectivele de găini este insuficienţa cardiacă sau sindromul morţii subite.
Connor Jackson, directorul executiv al Open Cages, care a realizat noul raport, a declarat: "Supermarketurile vând alimente cu reclame cu animale pe câmpuri verzi, dar nu arată niciodată puii de carne în grajduri. Este îngrozitor că supermarketurile continuă să vândă aceste rase cu creştere rapidă".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe