- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petcu: Decizia Curţii Constituţionale este una politică, o lovitură dată viitorilor pensionari
Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia prin care Curtea Constituţională a stabilit că Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională este una politică, fiind o lovitură dată viitorilor pensionari.
Petcu: Decizia Curţii Constituţionale este una politică, o lovitură dată viitorilor pensionari (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Întrebat dacă anticipa un asemenea rezultat, liderul CNSLR - Frăţia a răspuns negativ.
Marius Petcu a adăugat că spera ca judecătorii Curţii Constituţionale să poată oferi o şansă viitorilor pensionari.
"Constat că politicul îşi bagă mereu coada", a conchis liderul CNSLR-Frăţia.
El a adăugat că, "în memoria mamei sale", preşedintele Traian Băsescu ar trebui să dea dovadă de "o atitudine mai bună faţă de cetăţenii români" şi să returneze proiectul legii pensiilor în Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, respingând astfel sesizările PNL şi PSD+PC.
Plenul Curţii Constituţionale (CC) s-a întrunit în şedinţă în 29 septembrie pentru a soluţiona sesizările referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, formulate de 55 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al PNL şi, respectiv, de 33 de senatori din grupul parlamentar al Alianţei politice PSD+PC.
Biroul de presă al CC preciza atunci că, "având în vedere cererea formulată de unii judecători pentru o mai bună studiere a problemelor ce fac obiectul celor două sesizări", plenul Curţii Constituţionale a decis întreruperea deliberării şi reluarea acesteia în 6 octombrie.
În 23 septembrie, PNL a depus la Curtea Constituţională sesizarea privind Legea sistemului unitar de pensii publice, anunţa viceliderul deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu.
PNL susţine, în sesizarea depusă la Curtea Constituţională, că în adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ încalcă principiul neretroactivităţii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent şi la pensie, acte internaţionale în materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei şi a meseriei sau ocupaţiei, jurisprudenţa Curţii Constituţionale. De asemenea, PNL reclamă aplicarea greşită a articolului 16 din Constituţie la egalizarea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi, precum şi ignorarea avizului Consiliului Legislativ.
La rândul lor, social-democraţii invocă, pe lângă mai multe articole din Constituţie care ar fi încălcate de Legea privind sistemul unitar de pensii publice, şi lipsa cvorumului la votul final dat pe actul normativ, arătând că au fost astfel încălcate normele constituţionale referitoare la procedura de legiferare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46