PFR: Peste şase tone de peşte, 18 kilograme de icre şi 43 de ambarcaţiuni, confiscate în patru luni

Peste şase tone de peşte, 18 kilograme de icre şi 43 de ambarcaţiuni au fost confiscate de poliţiştii de frontieră în primele patru luni ale anului, în cadrul acţiunilor pentru combaterea braconajului piscicol.

Urmărește
16 afișări

Cantităţile de peşte şi icre confiscate nu aveau documente de provenienţă sau fuseseră obţinute prin pescuit ilegal, se arată într-un comunicat de presă de luni al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

De asemenea, au fost reţinute 43 ambarcaţiuni, 14 motoare de bărci, 26.978 de metri de plase monofilament şi 1.731 de unelte de pescuit.

Pe numele persoanelor care au încălcat legislaţia în domeniu, în funcţie de gravitatea faptei, au fost întocmite dosare penale pentru braconaj piscicol sau au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie, poliţiştii de frontieră au constatat 336 de infracţiuni de braconaj piscicol şi au dat 419 amenzi, în valoare de 1,3 milioane de lei.

În anul 2010 au fost confiscate 136 de ambarcaţiuni, 41 de motoare de bărci, 363.798 de metri de plase monofilament, 3.347 de metri pătraţi de năvoade, 1.172 de unelte de pescuit, 22 de tone de peşte, 102 kilograme de icre, 17,5 kilograme de icre roşii, 1,3 kilograme de icre negre şi au fost constatate 944 de infracţiuni privind braconajul piscicol, fiind aplicate 1.277 de contravenţii, în valoare de 225.590 de lei.

Totodată, din 2010 şi până în prezent, poliţiştii de frontieră constănţeni au reţinut şapte pescadoare, inclusiv cel turcesc depistat în 27 mai, în apropiere de Tuzla.

"Având în vedere că, în ultima perioada de timp, atacurile asupra biosferei Mării Negre prin practicarea braconajului piscicol s-au intensificat, fiind aduse mari prejudicii asupra fondului piscicol existent, Poliţia de Frontieră Română a demarat o ampla acţiune de prevenire şi combatere a acestui fenomen. (...) Precizăm că PFR va acţiona cu fermitate faţă de orice încercare de nerespectare a prevederilor legale interne şi internaţionale referitoare la exploatarea, gestionarea şi conservarea resurselor biologice - inclusiv resursele piscicole -– aflate în apele teritoriale şi zona sa economică exclusivă, având în vedere obligaţiile pe care România şi le-a asumat în calitate de viitor stat membru al Spaţiului Schengen, România fiind decisă să respecte cu stricteţe angajamentele asumate pentru protejarea Spaţiului Schengen", precizează PFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici