„M-au sunat colegii că în secţie s-a întrerupt alimentarea cu oxigen. Colegii care erau de serviciu în spital”, a spus Constantin Târziu.
Conform acestuia, instalaţia a fost verificată în urmă cu două luni, dar nu au fost găsite probleme.
„S-au făcut verificări acum două luni, în momentul în care noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital. Nu a fost depistat absolut nimic”, a adăugat managerul.
Acesta susţine că în timpul verificărilor care se fac din 3 în 3 ore s-a depistat la un moment dat o concentaţie crescută de oxigen.
„La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentraţie mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcţiune şi poate că pacienţii nu ţin toţi măştile la gură şi se mai pierde oxigen”, a spus Târziu, care a precizat că staţia are o vechime de 10-12 ani.
Planul roşu a fost activat vineri dimineaţa în judeţul Gorj, unde staţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, spital Covid, s-a stricat.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen.
Reprezentanţii ministerului anunţă că a început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI.
„Din primele informaţii, la unitate sanitară există două decese, se analizează circumstanţele acestora”, susţine Ministerul Sănătăţii.