Philip Morris International, recunoaştere internaţională pentru strategia de sustenabilitate

Philip Morris International (PMI) a primit calificativul AAA în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP) pentru eforturile companiei de combatere a schimbărilor climatice, protejarea pădurilor şi a apei – şi a obţinut o poziţie de top printre cele mai importante companii din lume în ceea ce priveşte transparenţa şi acţiunile derulate în domeniul mediului.

Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Philip Morris International, recunoaştere internaţională pentru strategia de sustenabilitate

Philip Morris International, recunoaştere internaţională pentru strategia de sustenabilitate

Recunoaştem nevoia urgentă de a aborda schimbările climatice şi de a proteja biodiversitatea, astfel, strategia noastră de decarbonizare şi progresul nostru sunt strâns legate de conservarea ecosistemelor naturale,” a declarat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, PMI. „Suntem mândri să fim primii care adoptă recomandările TNFD** la care ne vom raporta în 2025 şi ne continuăm eforturile pe care le-am depus deja pentru a integra riscurile şi oportunităţile legate de climă în strategia noastră de business şi în eforturile noastre de comunicare, în conformitate cu recomandările Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)***.”

De 10 ani, PMI menţine o poziţie de top pe lista Climate A a CDP, lucru care reflectă angajamentul companiei faţă de transparenţă şi performanţă pe măsură ce progresează spre atingerea obiectivelor sale: amprentă neutră de carbon până în 2025 şi emisii zero până în 2040.

Ne onorează acest calificativ, triplu A, şi suntem mândri că acţiunile majore iniţiate de Philip Morris International sunt recunoscute. Şi pe plan local, la Philip Morris România ne preocupă sustenabilitatea în fiecare aspect al afacerii şi activităţilor noastre. Fabrica noastră din Otopeni stă foarte bine la capitolul sustenabilitate. Niciun deşeu generat de activităţile de producţie din fabrică nu este aruncat la depozitul de deşeuri. 70% dintre deşeuri sunt reciclate extern şi 30% sunt folosite pentru producerea energiei termice. Avem două staţii de epurare a apelor uzate, construite şi operate la cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte utilizarea si tratarea sustenabilă a apei. Zilnic, prin activitatea noastră, ne implicăm în activităţi care să facă lumea în care trăim mai sustenabilă.” – a declarant Emma Zeicescu, Director Comunicare, Philip Morris România.

Eforturile PMI de a opri defrişările şi de a contribui la o defrişare netă egală cu zero pentru suprafeţele cu păduri gestionate până în 2023 au fost recunoscute şi de CDP. Organizaţia a plasat compania pe lista Forests A pentru al patrulea an consecutiv. De asemenea, este al cincilea an în care PMI apare pe lista Water A a CDP, în timp ce compania lucrează la atingerea obiectivelor sale de optimizare a apei, inclusiv optimizarea a 10 milioane de metri cubi de apă în zonele sale cultivate cu tutun până în 2030.

Recunoaşterea externă din partea organizaţiilor precum CDP ne încurajează să continuăm călătoria noastră de transformare şi angajamentul faţă de sustenabilitate. Ne bucură că PMI a primit distincţia „Triple-A”/AAA de la CDP pentru a patra oară consecutiv,” a declarat Scott Coutts, Senior Vice President of Operations, PMI. „Raportarea clară şi transparentă a progresului nostru ne ajută să identificăm noi oportunităţi de acţiune, să gestionăm potenţialele riscuri în creştere şi să anticipăm schimbările care apar în reglementările şi politicile guvernamentale.”

PMI acţionează transparent şi este angajată să avanseze cu adoptarea recomandărilor grupului operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările de mediu (Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD)**) şi îşi propune să publice primul raport al companiei, aliniat cu cerinţele TNFD pentru anul financiar 2025. Astfel, PMI a fost inclusă în cohorta inaugurală a organizaţiilor Early Adopters TNFD.

Pentru a accesa cele mai recente rapoarte ale PMI, cum ar fi Raportul PMI TCFD 2022, PMI’s Low-Carbon Transition Plan/ Planul de tranziţie către emisii reduse de carbon al PMI, PMI’s Water & Biodiversity Ambitions 2022/ Ambiţiile PMI pentru apă şi biodiversitate 2022, precum şi informaţii suplimentare despre abordarea companiei faţă de sustenabilitate, vă rugăm să vizitaţi pmi.com/sustainability.

*CDP (Carbon Disclosure Project)

CDP este o organizaţie globală non-profit care gestionează sistemul global care face publice datele de mediu pentru companii, oraşe, state şi regiuni din toată lumea. Fondată în anul 2000, colaborează cu 680 de instituţii financiare cu active de 110 trilioane de dolari, CDP a fost pionier în utilizarea pieţelor de capital şi a achiziţiilor corporative pentru a motiva companiile să comunice impactul asupra mediului şi să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, să protejeze resursele de apă şi pădurile. Peste 20.000 de organizaţii din întreaga lume au făcut publice date prin intermediul CDP în 2022, inclusiv peste 18.700 de companii evaluate la jumătate din capitalizarea pieţei globale şi peste 1.100 de oraşe, state şi regiuni. Complet aliniat cu TCFD, CDP deţine cea mai mare bază de date cu informaţii de mediu din lume, iar scorurile CDP sunt utilizate pe scară largă pentru a lua decizii de investiţii şi achiziţii care au în vedere o economie sustenabilă, rezilientă şi cu zero emisii de carbon.

CDP este membru fondator al iniţiativei Science Based Targets, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda şi iniţiativa Net Zero Asset Managers. Pentru a afla mai multe vizitaţi Vizitaţi cdp.net.

**Grupul operativ pentru prezentarea de informaţii financiare legate de mediu/natură

Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD)

Grupul operativ pentru prezentarea de informaţii financiare legate de mediu/natură - Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) - este o iniţiativă dirijată de piaţă, bazată pe ştiinţă şi susţinută de guvern, care oferă organizaţiilor instrumente pentru a acţiona în problemele evolutive legate de natură. TNFD a dezvoltat un set de recomandări şi ghiduri de comunicare pentru organizaţii, pentru a raporta şi acţiona în legătură cu dependenţele, impacturile, riscurile şi oportunităţile în continuă evoluţie legate de natură. Recomandările şi ghidurile vor permite mediului de business şi finanţe să integreze mediul/ natura în procesul decizional şi, în final, să susţină o schimbare în fluxurile financiare globale către rezultate pozitive pentru natură. După doi ani de proiectare şi dezvoltare în colaborare cu 20 de parteneri în vederea unor consultări extinse cu alţi participanţi din piaţă şi alte părţi interesate, TNFD şi-a lansat recomandările finale în 18 septembrie 2023.

Prin publicarea recomandărilor, Taskforce îşi concentrează acum eforturile asupra încurajării şi susţinerii adoptării voluntare pe piaţă şi susţinerii eforturilor de a aborda nevoile de cunoştinţe, construirea capacităţiilor şi a datele necesare participanţilor. Lansată în 2021, TNFD este formată din 40 de executivi de nivel înalt din principalele instituţii financiare, corporaţii şi furnizori de servicii din piaţă, cu active totale de peste 20 de trilioane de dolari. Douăzeci de parteneri principali care au cunoştinţe în domeniile ştiinţei, standardelor şi datelor contribuie la munca taskforce. Un grup de peste 1.300 de organizaţii susţine munca taskforce ca membri instituţionali ai Forumului TNFD. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi The Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (tnfd.global).

**Grupul operativ pentru prezentarea de informaţii financiare legate de climă

(Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)

Financial Stability Board (FSB) a creat Grupul operativ pentru prezentarea de informaţii financiare legate de climă - Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) în 2015 pentru a îmbunătăţi şi spori raportarea informaţiilor financiare legate de climă. În urma lansării raportului Taskforce pentru 2023, la solicitarea FSB, TCFD a fost desfiinţată. FSB a cerut IFRS Foundation să preia monitorizarea progresului comunicărilor de date cu privire climă ale companiilor.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi About | Taskforce on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD) (fsb-tcfd.org).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici