Pilotul avionului dispărut şi reperat în Hunedoara şi-a pierdut viaţa -2

Pilotul avionului de mici dimensiuni care a dispărut, luni seară, în timpul unui zbor şi care a fost localizat de autorităţi marţi, în zona comunei hunedorene Baru, şi-a pierdut viaţa, anunţă procurorii Parchetului instanţei supreme, precizând că s-au început cercetări în cazul incidentului aviatic.

Urmărește
4 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, epava avionului de mici dimensiuni a fost identificată între localităţile Pui şi Baru Mare din judeţul Hunedoara.

Conform sursei citate, pilotul şi-a pierdut viaţa.

"La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţişti criminalişti ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Române, în vederea efectuării de cercetări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul aviatic şi a survenit decesul pilotului", scrie în comunicat.

Avionul de mici dimensiuni dispărut, luni seară, în timpul unui zbor, a fost localizat, marţi, în zona localităţii hunedorene Baru, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă plecând în zona respectivă.

Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, declara că avionul a fost reperat din aer de către autorităţile hunedorene într-o zonă muntoasă, greu accesibilă, la circa 20 de kilometri de comuna Baru, pe Valea Streiului.

Prefectul susţinea că reprezentanţii comandamentului instituit pentru căutarea avionului se îndreaptă spre zona indicată, pentru a stabili dacă aparatul de zbor s-a prăbuşit sau a aterizat forţat

Avionul de mici dimensiuni dispărut luni seară se află în proprietatea omului de afaceri din Alba Iulia Mircea Chira şi era dat în comodat unui pilot care, la rândul său, l-a împrumutat unui om de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrement între Deva şi localitatea Şibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, unde există o mică pistă de aterizare şi decolare pentru avioane uşoare.

Proprietarul avionului, Mircea Chira, declara corespondentului MEDIAFAX că luni, în jurul orei 20.00, pilotul care avea în grijă avionul l-a anunţat că nu mai are nicio informaţie despre aparatul de zbor şi despre omul de afaceri căruia i l-a împrumutat. El mai menţiona că despre omul de afaceri care a împrumutat avionul nu se mai ştie nimic din jurul orei 17.30, când ar fi ajuns la Şibot şi a plecat înapoi spre Deva.

În noaptea de luni spre marţi, mai multe echipe de poliţişti şi jandarmi au căutat avionul în jurul localităţii Şibot, însă fără niciun rezultat.

Marţi dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara au solicitat un elicopter de la Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru a survola zona Sibişel-Orăştie în vederea găsirii avionului dispărut.

Ancheta în judeţul Hunedoara s-a derulat pe mai multe segmente - ISU a solicitat ajutorul unui elicopter, poliţiştii făceau căutări terestre în zona indicată, reprezentanţii Poliţiei Transporturi au verificat aspectele de legalitate privind încredinţarea aparatului de zbor, iar jandarmii montani de la Postul Costeşti desfăşurau acţiuni de căutare a avionului pe traseele montane din nordul munţilor Şureanu.

De asemenea, proprietarul avionului dispărut a cerut ajutorul unor prieteni care deţin aparate de zbor pentru a-l ajuta într-o acţiune de căutare.

Surse din cadrul anchetei au declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că oamenii legii iau în calcul şi ipoteza unei sinucideri în acest caz deoarece omul de afaceri din Deva care a împrumutat avionul dispărut ar fi lăsat iubitei sale un mesaj pe internet care poate fi interpretat ca un bilet de adio. Biletul este în limba germană, iar conţinutul acestuia este analizat de anchetatori.

Avionul era pilotat de un om de afaceri german, Mathias G., în vârstă de 47 de ani, care era înregistrat la Biroul pentru străini din judeţul Hunedoara, cu domiciliul în localitatea Orăştie, însă ar locui mai mult în comuna Cigmău, împreună cu prietena sa.

Şeful Poliţiei Transporturi, Vasile Hriţac, declara că omul de afaceri german avea peste 200 de ore de zbor, iar ultima convorbire dintre el şi cel care i-a închiriat avionul a fost luni, în jurul orei 13.00, când cetăţeanul german l-a întrebat de unde ar putea alimenta aparatul de zbor.

Sursa citată preciza că omul de afaceri a solicitat acord de zbor pe distanţa Deva-Şibot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici