- Home
- Social
- BUZĂU, (18.12.2014, 15:35)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, condus pe ultimul drum de sute de persoane
Sute de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum, pe comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, pilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, printre acestea aflându-se numeroşi piloţi şi cadre medicale.
Urmărește
202 afișări
Pilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, condus pe ultimul drum de sute de persoane (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Cortegiul funerar a pornit la orele prânzului de la capela Bisericii "Sfântul Ştefan", din Buzău, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al pilotului Petre Cătuneanu. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica "Sfântul Ştefan", unde au participat sute de oameni - cunoscuţi, colegi, rude, dar şi simpli buzoieni care au aflat de la televizor povestea dramatică a pilotului.
După slujbă, cei apropiaţi pilotului s-au urcat în autobuze, microbuze şi autocare şi au pornit spre Cimitirul Eroilor, unde a fost înmormântat pilotul Petre Corneliu Cătuneanu, chiar în faţa bisericii, în rândul mormintelor din primul rând.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
"Am zburat cu el în multe misiuni, la început ca pilot secund să zicem. E foarte greu de spus ceva în momentele astea. Sunt foarte supărat pentru ce s-a întâmplat. Sunt amărât şi profund mâhnit. ÎMi-aduc aminte privirea lui luminoasă, era un tip foarte optimist şi riguros, o persoană extraordinar de entuzistă, nu îi era ruşine să vină să ajute, punea mâna la targă, când discutam despre greutăţile sistemului privea inainte. O să-mi aduc aminte de el la fel ca şi de ceilalţi ca de nişte de oameni de ispravă. Era foarte implicat, dornic să participe la dezvoltarea sistemului. Un om foarte săritor şi optimist care uneori te făcea să mergi mai departe", a declarant medical Bogdan Opriţa de la SMURD Bucureşti, prezent la înmormântare.
Un fost coleg de-al pilotului, de asemenea om la manşă, şi-aduce aminte de Petre Cătuneanu ca fiind o persoană foarte pasionată de zbor.
”Un tip deosebit, un profesionist, eram prieteni, ne cunoşteam de mulţi ani. Dar, iată, că şi cei buni se duc la ceruri. Zbura din pasiune, în afara faptului că era serviciul lui, îi şi plăcea. Nu degeaba avea aproape 3.000 de ore de zbor la activ. Nu oricine are", a spus un fost coleg de-al comandorului Petre Cătuneanu.
Udrea Nicolae, asistent SMURD Bucureşti, prezent şi el la înmormântarea pilotului Cătuneanu a declarant, extrem de marcat, că el sau orice alt coleg de-al său ar fi putut fi în elicopterul care s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.
”Ne cunoşteam de mulţi ani, de când a venit dumnealui în 2005. Putea fi oricare din noi în elicopterul acela. Era o fire blândă, nu mulţi sunt blânzi ca el, e o durere mare, nu sunt cuvinte suficiente pentru a exprima un sentiment despre cineva apropiat atunci când îl piezi, ne pare rău de evenimentul acesta”, a spus asistentul SMURD.
Întrebat ce părere are despre modul cum s-a acţionat pentru salvarea celor patru persoane din elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol, asistentul s-a ferit să dea un răspuns clar, precizând că nu ştie decât ce a văzut la televizor.
”Nu ştiu ce să vă spun, doar ce am văzut la televizor, mai mult nu ştiu. Dacă as fi fost eu, nu ştiu ce aş fi făcut. Ced că instantaneu frigul îţi intră în oase. Nu cred că aveau şanse să facă ceva pentru că ei aveau şi traumatisme suferite în urma impactului", a mai spus cadrul medical.
La finalul înmormântării, jandarmii au tras trei focuri de armă în memoria pilotului Petre Cătuneanu, căzut la datorie.
Marţi după-amiază, la capela din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, unde s-au aflat cele patru victime ale accidentului aviatic de luni după-amiază, a avut loc o ceremonie religioasă în memoria acestora, la care au fost prezenţi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, conducerea spitalului, colegi, rude şi membri ai familiilor victimelor.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al pilotului Petre Cătuneanu a fost dus, marţi noapte, la Buzău, fiind depus la capela Bisericii ”Sfântul Ştefan” din oraş, unde a fost purtat pe braţe de jandarmi.
Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu avea 47 de ani şi era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de zece ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135. El era din Buzău, unde soţia sa, Laura Cătuneanu, este profesor-educator la Liceul de Nevăzători, cei doi având o fiică studentă.
În urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, şi-au mai pierdut viaţa medicul Laura Vizireanu, asistenta medicală Camelia Gabriela Harton şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.
Luni după-amiază, cei patru transportaseră de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară, iar în momentul prăbuşirii în lacul Siutghiol, în jurul orei 16.10, elicopterul se întorcea de la Aeroporul Kogălniceanu, unde alimentase şi se îndrepta spre Tuzla.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe