Plajele din Sudul Litoralului au fost lărgite şi au devenit mai atractive pentru familii şi copii

  • Plajele din Sudul Litoralului au fost recent extinse, transformându-se astfel într-una dintre cele mai atractive destinaţii pentru familii şi copii.
  • Cu o lăţime optimă de 100 de metri, aceste plaje oferă un spaţiu generos şi confortabil pentru toţi vizitatorii.
Urmărește
4155 afișări

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc transmite că extinderea plajelor nu doar că îmbunătăţeşte experienţa de vacanţă, dar contribuie şi la siguranţa şi confortul tuturor turiştilor. Familiile pot acum să se relaxeze fără griji, având la dispoziţie o plajă amenajată la cele mai înalte standarde.

„Această iniţiativă face din Sudul Litoralului o destinaţie de top, ideală pentru cei care caută un loc liniştit şi plăcut pentru vacanţa de vară. În ciuda numeroaselor critici venite din partea formatorilor de opinie şi liderilor de asociaţii referitoare la litoralul românesc şi la lucrările de lărgire a plajelor, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi membrii săi din zona de sud a litoralului au susţinut ferm continuarea acestora. Chiar dacă lucrările s-au desfăşurat după începerea sezonului estival, acestea au fost finalizate cu succes înainte de vârful sezonului, oferind astfel condiţii îmbunătăţite pentru turişti”, trasnmite FPTR într-un comunicat de presă.

„Cele mai multe sectoare de plajă din Neptun şi Jupiter sunt deja deschise, iar în câteva zile va fi finalizată şi plaja de la Cap Aurora. Este remarcabil faptul că România a câştigat sectoare noi de plajă, chiar dacă acum o lună părea că lucrările nu vor fi finalizate în acest an. Acum, în plin sezon, ne bucurăm de cele mai noi şi frumoase plaje româneşti. Turiştii beneficiază de nisip fin, zone de îmbăiere optime şi beach baruri moderne. Din primele zile de la deschidere, plajele au fost 100% ocupate, iar impresiile turiştilor sunt pozitive. Nisipul adus în cadrul procesului de înnisipare este fin şi oferă un confort sporit pentru toţi turiştii, în special pentru copii. Intrarea lină în apă este ideală pentru familii, oferindu-le siguranţa necesară pentru a se bucura de mare fără griji.” a declarat dr. ing. Dragos Raducan, Preşedintele FPTR.

În urma discuţiilor constante şi a propunerilor formulate în ultimii doi ani, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a colaborat strâns cu organizaţiile patronale de pe litoral şi cu Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mangalia pentru a modifica legislaţia privind exploatarea plajelor. Aceste propuneri au fost adresate Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum şi Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, având ca scop principal relansarea turismului pe litoralul românesc insa, conducerea celor două ministere implicate a considerat aceste propuneri ca fiind inaplicabile.

Printre modificările propuse se numără revizuirea criteriilor de participare la licitaţiile pentru exploatarea plajelor, în vederea eliminării favoritismului faţă de firmele intermediare, şi repartizarea sectoarelor de plajă către structurile de primire turistică din unităţile administrative teritoriale (UAT-uri) care ar fi asigurat şezlonguri gratuite turiştilor cazaţi si ar fi pus la dispoziţie 30% din suprafaţa plajei gratuit pentru populaţie, în timp ce restul suprafeţelor ar fi fost administrate de UAT-uri fără scop de profit, pe baza unor criterii clare şi transparente.

„Cu toate acestea, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) rămâne dedicată găsirii de soluţii eficiente şi realiste pentru îmbunătăţirea infrastructurii turistice şi a legislaţiei care reglementează exploatarea plajelor, având ca obiectiv principal stimularea dezvoltării durabile a turismului pe litoralul românesc”, potrivit comunicatului citat.

„Sperăm că, în anul următor, toţi hotelierii vor deţine plaje proprii şi vor oferi servicii gratuite turiştilor cazaţi, contribuind astfel la îmbunătăţirea experienţei turistice şi la sprijinirea dezvoltării turismului în zonă” a mai declarat Preşedintele FPTR

Potrivit FPTR, extinderea plajelor din Sudul Litoralului va avea un impact semnificativ asupra zonei, transformând această regiune într-o destinaţie de top, excelentă pentru familii care caută o experienţă de vacanţă de calitate. Aceste noi amenajări au creat un mediu ideal pentru relaxare şi distracţie, oferind spaţii ample şi facilităţi moderne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici