- Home
- Social
- SIBIU, (15.12.2020, 15:42)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Plâmânul artificial împrumutat Spitalului de Urgenţă Sibiu va fi înapoiat. Medicul şef de la ATI: „E de generaţie veche”
- Aparatul ECMO, cunoscut sub denumirea de „plămân artificial”, care a fost împrumutat de un spital privat din Sibiu, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, nu a fost folosit şi va fi dat înapoi.
- Medicul şef al ATI spune că aparatul e de generaţie veche, iar consumabilele ajung după trei luni.
Urmărește
725 afișări
Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au transmis, pentru MEDIAFAX, punctul de vedere al medicului şef al Secţiei Clinice ATI, dr. Mihai Sava, referitor la plămânul artificial, pe care medicii din ATI nu îl folosesc, deşi îl au la dispoziţie, împrumutat de la un spital privat.
Potrivit SCJU, aparatul ECMO nu a fost folosit pentru că era de generaţie veche şi ATI Sibiu nu are personal calificat pentru oxigenarea extracorporală. În plus, consumabilele pentru acest aparat vin cu termen de livrare de trei luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
„Aparatul este de generaţie foarte veche (anul 2013) iar achiziţionarea de materiale consumabile pentru acesta se poate face doar cu termen de livrare de 3 luni. Secţia Clinică ATI a SCJU Sibiu nu dispune de personal calificat pentru derularea procedurii de oxigenare extracorporală a pacienţilor cu insuficienţă respiratorie sau cardiacă iar calificarea acestora în centre specializate necesită un timp foarte îndelungat (câteva luni). În actualul context epidemiologic, secţia nu dispune de personal excedentar care să urmeze aceste cursuri iar Clinica Polisano nu poate detaşa, pe perioada pandemiei, personal calificat pentru această procedură”, au transmis reprezentanţii Spitalului.
În plus, medicul şef ATI Sibiu spune că „studiile de specialitate au indicat că oxigenarea extracorporală la pacienţii cu insuficienţă respiratorie gravă secundară infecţiei cu Covid-19 nu aduce beneficii, mortalitatea fiind de aproape 100%”.
Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu transmit că după discuţiile cu reprezentaţii clinicii private şi pentru a nu perturba activitatea acesteia, s-a decis ca, până la specializarea personalului Secţiei ATI în această procedură şi până la achiziţionarea consumabilelor necesare, aparatul să fie înapoiat.
Doi pacienţi COVID-19 în stare gravă au fost duşi, de la Sibiu la clinici din Germania, pe banii lor, deoarece nu li s-a putut asigura tratament cu aparat ECMO.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat