Plan naţional unitar de acţiune în caz de caniculă, pentru prima dată în România

România are, pentru prima dată, un plan unitar de acţiune în caz de caniculă, ministrul Sănătăţii fiind numit coordonatorul Comitetului pentru coordonarea interinstituţională a acţiunilor de prevenire şi de reducere a efectelor caniculei.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Plan naţional unitar de acţiune în caz de caniculă, pentru prima dată în România

Plan naţional unitar de acţiune în caz de caniculă, pentru prima dată în România

Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Sănătăţii Publice, comitetul are misiunea de a asigura cadrul general şi îmbunătăţirea comunicării şi parteneriatului interinstituţional la nivel central şi local în vederea creşterii capacitaţii de răspuns a instituţiilor în situaţii de caniculă.

Cadrul general al Planului naţional anticaniculă a fost elaborat împreună cu experţii francezi şi prevede ca fiecare instituţie în parte să-şi delimiteze atribuţiile în cazul diferitelor niveluri de alertă meteorologică.

Comitetul interinstituţional s-a reunit, joi, pentru prima dată. Ministrul Eugen Nicolăescu a prezentat reperele generale şi direcţiile de acţiune ale Planului naţional anticaniculă. Fiecare instituţie implicată în acţiunea de limitare a efectelor caniculei va elabora capitolul ce îi revine, conform domeniului de activitate.

Ministerul Sănătăţii Publice a elaborat deja capitolul din planul naţional anticaniculă care revine sectorului sanitar.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici