Planetă asemănătoare Terrei, descoperită. Cum va arăta viitorul Pământului

Astronomii au identificat un exoplanetă care a supravieţuit tranziţiei stelei sale la o pitică albă, ceea ce dă indicii despre viitorul Pământului.

Urmărește
443 afișări
Imaginea articolului Planetă asemănătoare Terrei, descoperită. Cum va arăta viitorul Pământului

Planetă asemănătoare Terrei, descoperită. Cum va arăta viitorul Pământului

O echipă de cercetători de la Universitatea din California, condusă de astronomul Keming Zhang, a descoperit o exoplanetă cu o masă de 1,9 ori mai mare decât a Pământului, orbitând în jurul unei stele pitice albă aflată la aproximativ 4.200 de ani-lumină de Terra, scrie Science Alert, care citează Nature Astronomy.

Exoplaneta, situată la o distanţă de 2,1 unităţi astronomice de steaua sa, a supravieţuit fazei de gigant roşu, o etapă în care stelele îşi măresc enorm volumul şi distrug orice ar putea exista în apropiere.

Această descoperire oferă o fereastră asupra viitorului posibil al sistemului nostru solar, când Soarele va ajunge la faza de gigant roşu, prognozată să înceapă peste aproximativ 5 miliarde de ani.

Cercetătorii sugerează că Pământul ar putea, teoretic, să-şi evite distrugerea în această etapă, la fel cum a făcut şi exoplaneta descoperită. Totuşi, viaţa pe Pământ, aşa cum o cunoaştem, va fi probabil imposibilă din cauza încălzirii continue a Soarelui, care va evapora oceanele în aproximativ un miliard de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici