Planetariul din Constanţa, construit în 1969, modernizat cu 130.000 de lei

Planetariul din Constanţa, construit în 1969, a fost modernizat cu 130.000 de lei, din fonduri proprii, fiind înlocuite scaunele, schimbate tavanul şi pavimentul şi cumpărat un aparat de proiecţie digital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
654 afișări
Imaginea articolului Planetariul din Constanţa, construit în 1969, modernizat cu 130.000 de lei

Planetariul din Constanţa, construit în 1969, modernizat cu 130.000 de lei

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Bâlbă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că au fost înlocuite scaunele, au fost schimbate tavanul şi pavimentul şi a fost cumpărat un aparat de proiecţie digital.

“Tavanul şi pavimentul au fost schimbate, pavimentul este acum în scări, ceea ce favorizează vizibilitatea. Un alt aspect este înlocuirea scaunelor tip fotoliu cinematografic, cum am avut până acum, cu scaune speciale de planetariu, înclinate la 15 grade fiindcă oamenii trebuie să se uite în sus şi trebuie să aibă un scaun corespunzător. În completarea aparatului analogic pe care l-am folosit de ani buni am achiziţionat un aparat digital cu care completăm şi pe partea ştiinţifică şi educativă oferta noastră în sensul posibilităţii examinării mai îndeaproape, mai în detaliu a obiectelor cereşti”, a explicat Adrian Bâlbă.

El a afirmat că valoarea totală a investiţiei este de 130.000 de lei, din fonduri proprii, cea mai mare parte a banilor fiind investiţi în achiziţionarea aparatului digital.

“Proiectorul a costat 80.000 de lei, iar 50.000 de lei a fost reabilitarea sălii”, a afirmat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Lucrările au început în luna octombrie a acestui an, fiind încheiate la începutul acestei luni.

El a mai spus că va fi folosit în continuare şi proiectul analogic, pe lângă cel digital, şi că în urma lucrărilor sala a pierdut zece locuri.

“Numărul locurilor s-a micşorat cu zece pentru că sunt mai late scaunele, dar a crescut confortul. Acum avem 60 de locuri”, a menţionat Adrian Bâlbă.

Preţul biletelor este 10 lei pentru adulţi, 5 lei oentru elevi şi studenţi, iar pentru grupuri tariful este de 3 lei de persoană. În prezent, la Planetariu au loc trei demonstraţii pe zi.

Planetariul, construit în 1969, a fost primul obiectiv din cadrul Complexul Muzeal de Stiinţe ale Naturii, din care mai fac parte Delfinariul, Microrezervaţia, Observatorul Astronomic, acestea reprezentând atracţii pentru turişti în timpul sezonului estival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici