- Home
- Social
- IAŞI, (04.12.2017, 11:41)
- Ilinca Nazarie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Plângere împotriva Maternităţii "Cuza Voda" Iaşi, depusă de o femeie după ce i-a murit bebeluşul: "Vreau să se facă dreptate" | DOCUMENT
O mamă şi soţul ei din Iaşi reclamă că bebeluşul lor a murit la doar două zile din cauza medicilor, care ar fi amânat naşterea. ”Dacă aveai doctorul tău, ştiai când trebuie să naşti. Nu veneai să stai aici”, i-ar fi spus un medic femeii, în momentul în care aceasta s-a internat în spital.
Urmărește
1867 afișări
Plângere împotriva Maternităţii "Cuza Voda" Iaşi, depusă de o femeie după ce i-a murit bebeluşul | FOTO
Ionela Irimia s-a internat prima dată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iaşi la începutul lunii noiembrie, când ştia că a venit momentul să nască.
Femeia declară că medicii i-au spus că nu este pregătită să nască, că sarcina este bine şi să se întoarcă la spital doar dacă se simte rău. Ionela Irimia afirmă că i s-au făcut analize în urma cărora i-au găsit o infecţie urinară. Medicii au tratat-o şi au trimis-o acasă, spunându-i că dacă are probleme să sune la Salvare şi să vină înapoi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
”După câteva zile de stat acasă mi s-a făcut rău. Am sunat la Salvare şi m-au adus tot aici. (...) Mi-au făcut un ecograf, a venit o doctoriţă şi mi-a spus <de ce aţi venit? Trebuia să luaţi un supozitor sau altceva pentru durere. De ce aţi venit să staţi pe patul spitalului? Mai bine stăteaţi acasă>. Aveam deja 41 de săptămâni. (...) Mi-au spus că încă nu e deschis colul şi nu pot naşte. O altă doctoriţă, care era de gardă, a spus <dacă aveai doctorul tău ştiai când trebuie să naşti. Nu veneai să stai aici> ", îşi aminteşte femeia.
Ionela Irimia susţine că din cauza neglijenţei medicilor de la maternitatea ”Cuza Vodă” fiica ei a murit la câteva ore de la naştere, după ce, timp de o săptămână cât a fost monitorizată, totul a fost bine.
Femeia recunoaşte că pe parcursul celor 43 de săptămâni de sarcină nu a avut un doctor care să o supravegheze dar a mers mereu la medicul de familie şi la spital pentru investigaţiile necesare. Abia pe 30 decembrie au apucat-o durerile şi atunci, medicii au făcut o cezariană de urgenţă.
”Nu înseamnă că dacă nu ai doctorul tău trebuie să te lase aşa să mori. Am fost la controale şi îmi dădeau pastile de durere şi supozitoare. Pe 30 noiembrie mi-a fost foarte rău. Mi-au dat un calmant, după ce au văzut că în continuare îmi este rău doctorul de gardă m-a dus în sala de naşteri. După operaţie, medicul a spus că bebeluşul a înghiţit puţin lichid, i-a ajuns în plămâni şi că e dusă la Terapie Intensivă. A doua zi mi s-a spus că e în stare gravă şi nu se ştie dacă are şanse, că depinde de ea, dacă e luptătoare supravieţuieşte. Pe 3 decembrie, dimineaţă la ora 3.00 m-au sunat şi mi-au spus că a decedat. (...) Medicul de la copii mi-a spus în faţă că a stat prea mult în burtă, s-a agitat şi a înghiţit şi materie fecală şi lichid şi i-a ajuns la plămân", povesteşte Ionela Irimia.
Soţul femeii susţine că vrea ca legea să îşi spună cuvântul şi nu înţelege de ce fiica lui s-a născut la 43 de săptămâni, de ce medicii nu au intervenit mai repede.
"Vreau să se facă dreptate. Nu am cuvinte. În timpul internării soţiei i s-a spus că sarcina e foarte bună. La a doua internare i-au dat doar supozitoare şi calmante. Nu i-au mai făcut analize, ecografii. Cât a fost internată o tot întrebau de ce nu se duce acasă pentru că nu e de naştere. Când a născut, la 43 de săptămâni, i-au spus că a venit prea târziu şi că trebuia să nască cu o săptămână mai devreme. Am fost la Poliţie şi Parchet, unde am dat declaraţie. Au fost neglijenţi", a declarat jurnaliştilor Viorel Vasilică.
Reprezentanţii spitalului recunosc că fetiţa a murit din cauza aspiraţiei de lichid amniotic şi sindrom de hipertensiune pulmonară persistentă. Aceasta avea 2.700 de grame şi a decedat la 44 de ore după naştere. Potrivit medicilor, femeia avea 42 de săptămâni de sarcină şi până puţin înainte de a intra în sala de naştere nu a avut nicio problemă.
"Este o mamă internată la noi în spital, a fost monitorizată. Pe parcursul monitorizării nu s-a constatat nimic deosebit. La ultima monitorizare, bătăile cordului fătului au fost modificate. S-a făcut cardio-topografie, moment în care colegii obstetricieni au observat şi prezenţa unei circulare de cordon, care a produs o suferinţă fetală acută. Copilul când are o suferinţă fetală acută reacţionează prin eliminarea meconiului în burtica mamei. Copilul când a ieşit, a avut probleme la naştere. A avut APGAR 5, a fost intubat încă din sala de naştere, a fost ulterior transferat în Terapie Intensivă unde s-au instituit toate măsurile terapeutice conform protocoalelor în vigoare. Acest copil a beneficiat şi de o ventilaţie care se mai face doar la Bucureşti. În ciuda tuturor măsurilor, copilul a decedat la 44 de ore de viaţă. Copilul a fost monitorizat zilnic. Nu poţi face o intervenţie în momentul în care rezultatele sunt normale. Cu atât mai mult cu cât mama era la a treia naştere. De regulă se naşte natural. Nu era o sarcină depăşită", a declarat Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ”Cuza Vodă”.
Medicii susţin că Ionela Irimia ar fi făcut doar două controale în timpul sarcinii.
Familia a depus plângere la Poliţie, la conducerea spitalului şi la Colegiul Medicilor, iar conducerea unităţii medicale a început o anchetă internă pentru a se vedea dacă au fost respectate toate protocoalele şi procedurile.
Citeşte şi: AMENZI la Spitalul de Urgenţă din Brăila, după ce pacienţi proaspăt operaţi au fost plimbaţi pe hol
Citeşte şi: Sindicaliştii din învăţământ cer măsuri de protecţie pentru profesori, după ce o profesoară din teleorman a fost lovită de un elev
Citeşte şi: Bodog: 2.200 flacoane Pentaglobin, trimise în ţară. Problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătăţii era condus de "ministrul facebook"
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: AMENZI la Spitalul de Urgenţă din Brăila, după ce pacienţi proaspăt operaţi au fost plimbaţi pe hol
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban