Plângere penală la DNA împotriva şefului Poliţiei Botoşani

Şeful Poliţiei Judeţene Botoşani, comisar-şef Viorel Şerbănoiu, este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, pe numele său fiind depusă o plângere penală la DNA, legată de fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care a condus Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea.

Urmărește
511 afișări
Imaginea articolului Plângere penală la DNA împotriva şefului Poliţiei Botoşani

Plângere penală la DNA împotriva şefului Poliţiei Botoşani (Imagine: www.politiaromana.ro)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Vrancea, comisarul Mariana Apostol, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că pe numele fostului şef al IPJ Vrancea, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu, există o plângere penală înregistrată la DNA.

"Există o plângere la DNA împotriva fostului inspector şef al IPJ Vrancea, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Sesizarea a fost făcută de un cetăţean cu privire la faptul că foşti poliţişti din structurile operative au beneficiat de pensii mărite ca urmare a întocmirii unor documente false care atestau încadrarea lor în alte grupe de muncă", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, comisarul Mariana Apostol.

Potrivit unor surse judiciare, plângerea a fosat depusă după ce ar fi fost descoperite mai multe documente care ar releva faptul că fostul şef al IPJ Vrancea ar fi eliberat adeverinţe pentru cel puţin trei ofiţeri care s-au pensionat, adeverinţe din care rezultă că au lucrat în condiţii deosebit de grele, drept pentru care au fost încadraţi la grupa I de muncă.

Aceleaşi surse mai susţin că, deşi exista o comisie care ar fi trebuit să stabilească care sunt ofiţerii şi subofiţerii care se încadrează în grupa specială de muncă, ar exista cel puţin un proces-verbal care a stat la baza eliberării adeverinţei pentru dosarul de pensionare semnat doar de fostul şef al IPJ Vrancea, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, şi nu de toţi membrii comisiei.

La începutul anului 2005, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu a fost numit interimar la conducerea IPJ Vrancea, iar două luni mai târziu a căştigat concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de comandant al Poliţiei Vrancea.

La sfârşitul lunii aprilie a acestui an, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu a fost detaşat la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, după ce IGPR i-a aprobat transferul de la Poliţia Vrancea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici