Platforma pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională. De cine este condusă aceasta

Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională, prima şedinţă având loc marţi, la sediul MAI, şi a fost condusă de secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit MAI, scopul platformei este acela de a reduce daunele şi numărul oamenilor afectaţi de dezastre.

Urmărește
321 afișări
Imaginea articolului Platforma pentru reducerea riscurilor la dezastre a devenit operaţională. De cine este condusă aceasta

„Platforma naţională pentru reducerea riscurilor la dezastre este un organism consultativ din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în gestionarea diferitelor tipuri de risc dar şi organizaţii nonguvernamentale, instituţii culturale, ştiinţifice, sindicale şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile. Scopul Platformei este acela de a reduce mortalitatea şi numărul persoanelor afectate de dezastre, reducerea pierderilor economice şi daunelor asupra infrastructurii critice”, au precizat reprezentanţii MAI, potrivit unui comunicat de presă.

Un alt obiectiv al acestui grup de lucru este creşterea accesului populaţiei la sisteme de avertizare timpurie în cazul producerii unor dezastre. De exemplu, după furtuna puternică din Timişoara, din luna septembrie, în urma căreia au murit patru oameni, s-a stabilit, în cadrul unei mase rotunde, că cetăţenii au nevoie de sisteme de alerte înainte de producerea unui astfel de eveniment natural.

„Prin operaţionalizarea Platformei se asigură îndeplinirea obligaţiilor asumate de România, la Conferinţa Mondială pentru Reducerea Dezastrelor din Japonia, ca Parte semnatară a Declaraţiei de la Hyogo şi alinierea la bunele practici ale celor 83 de state care au constituite platforme naţionale”, mai arată sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici