- Home
- Social
- (11.07.2020, 18:25)
- Eduard Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pleci în vacanţă în Grecia cu maşina? O familie de patru persoane scoate din buzunar peste 300 de euro pentru testele anti-COVID
- Bucureştenii au aşteptat azi pentru a face testul anti-COVID, necesar dacă pleci spre Grecia cu maşina.
- Preţul unui test rapid este de 390 de lei, iar rezultatul vine între 24 şi 48 de ore.
- Toţi turiştii care intră în Grecia cu maşina vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19.
- Peste zece ţări europene impun restricţii de călătorie celor ce vin din România.
Urmărește
20368 afișări
Pleci în vacanţă în Grecia cu maşina? O familie de patru persoane scoate din buzunar peste 300 de euro pentru testele anti-COVID
Dacă n-ai aflat de ultima măsură luată de Guvernul de la Atena, îţi reamintesc acum: de miercuri dimineaţă, ora 06:00, toţi turiştii care vor intra în Grecia prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis pentru moment, vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19.
În aceste condiţii, bucureştenii au aşteptat şi mai bine de o oră, sâmbătă, în parcarea complexului Băneasa Shopping City, acolo unde o clinică privată a deschis primul centru drive-in din ţară pentru detectarea virusului Sars-CoV-2. Asta înseamnă că nu trebuie decât să ajungi în zona de recoltare, unde eşti testat fără să cobori din maşină. Rezultatul îl primeşti între 24 şi 48 de ore, alături de traducerea în limba engleză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Un astfel de test rapid te costă 390 de lei, ceea ce înseamnă că o familie formată din patru persoane va suplimenta bugetul de vacanţă cu peste 300 de euro, încă dinaintea plecării.
Să fii atent şi când mergi să faci testul, căci acesta trebuie prelevat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul Greciei. În plus, să nu uiţi nici de formularul electronic ce trebuie completat cu cel puţin 24 de ore înainte de a trece graniţa la greci.
Grecia nu va fi singura ţară ce condiţionează accesul românilor de prezentarea rezultatului negativ al unui test COVID-19. La fel procedează şi Cipru şi, de câteva zile, Austria. Şi în Slovacia ai nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a intra în ţară, însă, chiar şi aşa, primele cinci zile le vei petrece în izolare, după care vei fi retestat. Dacă rezultatul e negativ, abia atunci îţi poţi începe sejurul.
La sosirea în Olanda, românilor le este recomandat ferm să se autoizoleze la domiciliu, pentru 14 zile. În Marea Britanie, măsura nu mai e la nivel de recomandare, autoizolarea pentru 14 zile fiind acum obligatorie pentru cei veniţi din România.
De luni începând, accesul rezidenţilor români va fi interzis în Lituania. O altă ţară ce ne interzice complet accesul este Malta, cel puţin până pe 15 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.
Pe lista ţărilor cu restricţii pentru persoanele ce sosesc din România se află şi Norvegia, care impune acum zece zile de autoizolare, dar şi Finlanda, unde este permis numai accesul celor care au un motiv întemeiat. Autoizolarea este obligatorie şi dacă ajungi în Irlanda, Slovenia sau Estonia, în timp ce Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a te primi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe