- Home
- Social
- (29.07.2020, 08:15)
- Andreea Burnar
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pleci în vacanţă în străinătate? Programează testul COVID-19 din timp. Clinicile private nu mai fac faţă cererii
- Cu greu mai găseşti un loc la o clinică privată pentru a-ţi face un test COVID-19
- La un spital privat din Constanţa nu mai sunt locuri disponibile nici în luna august
- Cristian Hotoboc, preşedinte PALMED: Dacă te apuci să inveşti, oricum nu sunt specialişti
Urmărește
3298 afișări
Sursă foto: Profimedia
Pleci în vacanţă şi trebuie să îţi faci testul COVID-19? Află de la Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale, că nu poţi să îţi faci testul de pe o zi pe alta, şi ar fi indicat să suni pentru o programare cu mult timp înainte pentru că spitalele private în momentul de faţă abia fac faţă cererilor.
De exemplu, la o clinică din Constanţa, unde testarea costă 345 de lei, nu se mai pot face programări nici măcar pentru luna august. În ultimele două săptămâni, testarea la cerere a crescut exponenţial.
De exemplu, la o clinică din Constanţa, unde testarea costă 345 de lei, nu se mai pot face programări nici măcar pentru luna august. În ultimele două săptămâni, testarea la cerere a crescut exponenţial.
„Noi acum am ajuns cam la capacitate maximă. Dacă ne-am întoarce la situaţia de dinainte, laboratoarele existente acum pe piaţă ar fi suficiente. Am ajuns să nu facem faţă. Creşterea asta a numărului de teste zilnice s-a înregistrat datorită faptului că a crescut foarte mult testarea la cerere. Şi asta pentru că foarte mulţi români, ca să poată să plece în concediu, au avut nevoie de un rezultat negativ”, a explicat Cristian Hotoboc
În ţara noastră sunt 20 de laboratoare private, iar cei din sistemul privat s-au gândit la noi achiziţii. Însă, piedicile sunt multe. De exemplu, costurile mari. Ca să dotezi un laborator, ai nevoie numai pentru achiziţia echipamentelor de cel puţin 100.000 de euro. Şi lipsa specialiştilor este o problemă. Puţini chimişti sau specialişti în biologie moleculară se angajează în astfel de laboratoare unde se fac teste RT-PCR, tocmai din teama de a nu se infecta cu virusul SARS-CoV-2.
„Nici nu ştii cum să faci. Te apuci să investeşti, să mai faci nu ştiu câte laboratoare - astea nu se fac cu costuri mici. Dar îţi trebuie specialişti. Oamenii sunt foarte reticienţi când le spui să lucreze”, a mai declarat preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe