Ploaia de stele căzătoare Draconidele atinge nivelul maxim în noaptea de marţi

Ploaia anuală de meteori Draconidele se va vedea în acest an până joi în emisfera nordică, atingând punctul maxim în noaptea de marţi. Mai puţin cunoscute decât Perseidele din timpul verii, Draconidele pot fi uneori la fel de spectaculoase, potrivit BBC.

Urmărește
261 afișări
Imaginea articolului Ploaia de stele căzătoare Draconidele atinge nivelul maxim în noaptea de marţi

Ploaia de stele căzătoare Draconidele atinge nivelul maxim în noaptea de marţi

Ploaia anuală de meteori Draconidele este vizibilă în acest an până joi în emisfera nordică şi va atinge punctul culminant în seara zilei de 8 octombrie. Meteorii, care sunt denumiţi uneori „stele căzătoare”, vor apărea ca nişte linii de lumină pe cer.

Ploile de meteoriţi au loc atunci când Pământul trece prin resturile unei comete sau ale unui asteroid. Resturile, de obicei bucăţi de rocă sau gheaţă, lovesc atmosfera Pământului şi ard din cauza frecării, trimiţând linii luminoase pe cerul nopţii.

Punctul de pe cer din care par să provină meteorii este cunoscut sub numele de radiant, iar calitatea spectacolului nocturn se măsoară în funcţie de numărul de meteori vizibili în fiecare oră - cunoscut sub numele de rata orară zenitală. Această rată variază de la an la an.

Draconidele provin din resturile cometei 21P/Giacobini-Zinner, cu radiantul în constelaţia Draco.

Cei care se bucură de o zonă cu cer senin vor putea vedea până la zece „stele căzătoare” pe oră. Nu este nevoie de un instrument special; fenomenul poate fi observat cu ochiul liber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici