Ploile musonice din Coreea de Sud provoacă evacuări şi perturbări ale zborurilor

Coreea de Sud a ordonat persoanelor care locuiesc în apropierea râurilor din regiunea centrală să evacueze casele joi, în timp ce ploile musonice abundente au adus peste 30 de centimetri de ploaie, iar avertizările au fost emise pe o mare parte a ţării, inclusiv în capitală, potrivit Reuters.

Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului Ploile musonice din Coreea de Sud provoacă evacuări şi perturbări ale zborurilor

Ploile musonice din Coreea de Sud provoacă evacuări şi perturbări ale zborurilor

Ploaia a provocat anularea a peste 24 de zboruri pe aeroportul internaţional Incheon de pe coasta de vest şi a perturbat, de asemenea, serviciile feroviare din Seul, au declarat autorităţile de urgenţă.

Guvernul a fost atent la creşterile bruşte ale râurilor care curg din Coreea de Nord, îndemnând la vigilenţă împotriva oricăror mine terestre plantate la graniţă de către vecinul său, care ar putea fi antrenate în aval.

Armata Coreei de Sud a declarat că nu poate exclude posibilitatea ca Nordul să fi plantat mai multe mine în ultimele săptămâni, fiind pe deplin conştient de probabilitatea unor ploi abundente.

„Monitorizăm în timp real nivelul apei din principalele râuri comune Sudului şi Nordului”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Lee Chang-hyun, în cadrul unui briefing.

Coreea de Nord a ignorat cererea vecinului său de a fi anunţată în prealabil atunci când deschide porţile unui rezervor mare, după inundaţiile bruşte care au ucis şase persoane în Sud în 2009, cauzate de creşterea nivelului unui râu de peste graniţă.

Deşi luna iulie aduce ploile musonice anuale, lunile de vară din ultimii ani au fost marcate de fenomene meteorologice extreme despre care preşedintele Yoon Suk Yeol a declarat că ar trebui anticipate ca urmare a schimbărilor climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
muson,
ploaie,
zbor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici