- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PMB: Acţiunea Prefecturii privind Pasajul Mihai Bravu, fără obiect după aprobarea PUZ în CGMB
Municipalitatea precizează, joi, că acţiunea Prefecturii Capitalei privind anularea în justiţie a autorizaţiilor pentru pasajul Mihai Bravu - Calea Văcăreşti a rămas fără obiect din aprilie, când CGMB a aprobat PUZ-ul şi autorizaţia de construcţie emisă legal.
Primăria Bucureşri informează, într-un comunicat transmis joi, că obiectivul de investiţii Pasajul rutier şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreşti are plan de urbanism zonal (PUZ) aprobat prin HCGMB 79/28.04.2011 şi autorizaţie de construcţie legal emisă şi valabilă nr. 142/16.05.2011.
Astfel, acţiunea Prefecturii Capitalei a rămas fără obiect încă din luna aprilie, condiţiile legale fiind îndeplinite, potrviit sursei citate.
"Mai mult, Primăria Municipiului Bucureşti nu a încălcat niciodată legea, ci doar a încercat să realizeze mai repede proiectele de investiţii în interesul bucureştenilor", susţine municipalitatea.
PMB adaugă că, având în vedere procedura "extrem de complicată şi birocraţia excesivă", demersurile de obţinere a tuturor documentelor au mers în paralel cu pregătirea proiectului de investiţii.
"Primăria Municipiului Bucureşti subliniază faptul că orice încercare a unor reprezentanţi politici de a bloca dezvoltarea oraşului şi de a-şi crea un titlu de glorie prin excesul de zel în defavoarea bucureştenilor, nu reprezintă altceva decât un exerciţiu de imagine. Este regretabil că instituţia care reprezintă Guvernul în Administraţia Publică Locală şi care are datoria respectării legalităţii, să nu cunoască faptul că PUZ-ul obiectivului de investiţii Pasajul rutier şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreşti a fost aprobat, cu atât mai mult cu cât conducătorul instituţiei respective a fost prezent în sală la şedinţa CGMB din data de 28.04.2011, potrivit municipalităţii.
PMB face referire şi la ultimele afirmaţii al Prefecturii Bucureşti în legătură cu obiectivul de investiţii Piaţa Charles de Gaulle, spunând că "nu au nicio legătură cu realitatea".
În acest caz, parcarea de la Piaţa Charles de Gaulle şi Pasajul rutier reprezintă două obiective de investiţii separate, iar parcarea de la Charles de Gaulle, realizată în parteneriat public privat, are deja un PUZ aprobat.
Pentru rampele pasajului rutier de la Piaţa Charles de Gaulle, în prezent este în execuţie un PUZ rectificator, care va da legalitate deplină viitoarei lucrări, mai spune municipalitatea.
"În acest moment, orice discuţie legată de « ilegalitatea » unor « eventuale » autorizaţii nu are nici un temei, având în vedere că cele doua proiecte nu au fost încă atribuite, deci nu se pune problema începerii lucrărilor. În aceste condiţii, este evident că singurul scop al acestor comentarii este doar unul politic", conchide municipalitatea.
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, i-a solicitat primarului general, Sorin Oprescu, printr-o adresă, să respecte întocmai prevederile legale în domeniul urbanismului şi construcţiilor, înainte ca proiectele municipalităţii să intre în executare.
"Demersul prefectului vine ca urmare a blocării mai multor proiecte de interes public de către diverse instanţe de judecată pe motive ce ţin de lipsa unor documentaţii de urbanism sau de nelegalitatea acestora. În această situaţie se află proiectul Uranus-Berzei unde, la solicitarea societăţii civile, două instanţe s-au pronunţat negativ cu privire la PUZ-ul aferent acestor lucrări, pasajul Mihai Bravu caz în care Tribunalul Municipiului Bucureşti a anulat cele două autorizaţii de construcţie pentru lipsa PUZ-ului la data emiterii autorizaţiilor", se arată într-un comunicat remis, joi, MEDIAFAX.
Prefectul i-a mai solicitat primarului Oprescu să comunice dacă exista Plan Urbanistic Zonal pentru proiectul pasajului rutier Charles de Gaulle, precizând că o eventuală autorizaţie de construire pentru acest pasaj nu este legală până la aprobarea Planului Urbanistic Zonal de catre Consiliul General al Municipiului Bucureşti, condiţie prevăzută de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
Prefectura Bucureşti a informat, în urmă cu o zi, că Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea prin care prefectul Capitalei a solicitat anularea a două autorizaţii de construcţie emise de primarul general privind construcţia a două pasaje rutiere pe direcţia Şoseaua Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor, pe motiv că acestea nu au avut la bază un Plan Urbanistic Zonal, care a fost aprobat, ulterior, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în aprilie.
Primăria Capitalei poate face recurs în termen de 15 zile de la data pronunţării sentinţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: România scapă de vizele pentru SUA
-
BREAKING NEWS Vize SUA. Rata de refuz a vizelor a scăzut la 2,61%, sub pragul impus în programul Visa Wiever / "Congresului SUA va comunica oficial că România este calificată în program”
-
Pot fi repetate alegerile prezidenţiale? Fost preşedinte CCR: Da!
-
Se măreşte salariul minim brut de la 3.700 de lei la 4.050 de lei. De când va intra în vigoare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO