- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.04.2013, 15:46)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PMB cere Guvernului Patinoarul Flamaropol. Primăria vrea să construiască un bazin de înot şi un parc pe acoperiş
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cere Guvernului trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" în administrarea CGMB, pentru a-l demola şi reface, în doi ani, cu suma de aproximativ 25 de milioane de euro fără TVA, studiul de fezabilitate al proiectului fiind aprobat sâmbătă.
Urmărește
439 afișări
PMB cere Guvernului Patinoarul Flamaropol. Primăria vrea să construiască un bazin de înot şi un parc pe acoperiş (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de sâmbătă, un proiect de hotărâre prin care municipalitatea cere Guvernului României să treacă Patinoarul "Mihai Flamaropol" şi terenul aferent, în suprafaţă totală de 26.350,98 metri pătraţi, din Bulevardul Basarabiei nr. 35 din Sectorul 2 al Capitalei, din domeniul public al statului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB.
Potrivit raportului de specialitate al proiectului, Municipiul Bucureşti se obligă ca, după demolare, să refacă patinoarul artificial "la standardele secolului XXI, în condiţiile impuse de normativele şi standardele internaţionale în vigoare", dar şi de a realiza spaţii adiacente necesare practicării activităţilor sportive. Finanţarea investiţiei urmează să fie realizată de la bugetul local.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
Reprezentanţii municipalităţii au precizat pentru MEDIAFAX că au şi fost aprobaţi, tot sâmbătă, atât studiul de fezabilitate, cât şi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, fără TVA. Lucrările ar urma să dureze 24 de luni, au mai spus sursele citate.
Totodată, potrivit proiectul, imobilul ar urma să fie dotat şi cu un bazin de înot, iar pe acoperişul său, va putea fi amenajat un parc pentru perioada verii.
În expunerea de motive a proiectului se mai arată că, în prezent, patinoarul se afla în administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi în folosinţa gratuită a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, care, însă, nu dispun de fondurile necesare pentru reabilitarea patinoarului.
"A rezultat necesitatea demolării (...) întrucât clădirea se află într-o stare avansată de degradare din punct de vedere structural şi al instalaţiilor foarte vechi, costurile de întreţinere fiind foarte mari şi fiind practic imposibilă funcţionarea şi desfăşurarea activităţilor sportive în parametrii de siguranţă", se precizează în document.
Patinoarul "Mihai Flamaropol" a fost construit în anul 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972, cu ocazia organizării la Bucureşti a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă, s-a realizat acoperirea şi artificializarea acestuia.
În 12 aprilie, la conferinţa în care a prezentat "starea Bucureştiului", la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general, Sorin Oprescu a spus că doreşte continuarea proiectului privind "Arena Naţională" cu o sala polivalentă de cel puţin 12.000 de locuri şi cu un patinoar de 6.000 de locuri în incinta Complexului Naţional "Lia Manoliu".
Citește pe alephnews.ro: Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe