Podurile distruse „imaginar” de inundaţii s-au dovedit a fi penale. Constantin Nicolescu, fost preşedinte CJ Argeş, condamnat la 7 ani şi 8 luni închisoare de Înalta Curte

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, luni, pe Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat de fapte de corupţie, decizia fiind definitivă.

Urmărește
2329 afișări
Imaginea articolului Podurile distruse „imaginar” de inundaţii s-au dovedit a fi penale. Constantin Nicolescu, fost preşedinte CJ Argeş, condamnat la 7 ani şi 8 luni închisoare de Înalta Curte

„Podurile imaginare” s-au dovedit a fi penale. Constantin Nicolescu, fost preşedinte CJ Argeş, condamnat la 7 ani şi 8 luni închisoare de Înalta Curte

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

În primă instanţă, acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare.

Deşi a fost condamnat, magistraţii instanţei supreme menţin decizia Tribunalului Argeş prin care Nicolescu a fost eliberat condiţionat.

„Deduce din pedeapsa aplicată perioada deja executată, de la 26.01.2011 la 02.02.2011 şi de la 05.02.2015 la 29.05.2017, când inculpatul a fost liberat condiţionat. Menţine liberarea condiţionată a inculpatului Nicolescu Constantin dispusă prin decizia penală nr.166/29.05.2017, pronunţată de Tribunalul Argeş”, se arată în decizia magistraţilor.

Inundaţiile din 2005

În acest dosar, Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş la data faptelor, a fost trimis în judecată în februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstrucţiei a două poduri despre care CJ a atestat nereal că fuseseră afectate de inundaţiile din primăvara şi vara anului 2005.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti l-au acuzat pe Constantin Nicolescu de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Potrivit DNA, în cursul lunii martie 2009, Consiliul Judeţean Argeş, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziţie publică prin licitaţie deschisă ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundaţii, amplasate pe drumuri judeţene, în localităţile Căteasca, respectiv Ciomăgeşti.

Banii proveneau din accesarea unui proiect finanţat din fonduri PHARE destinat strict reabilitării obiectivelor de infrastructură rutieră şi de mediu afectate de inundaţiile din perioada aprilie - mai şi iulie - august 2005. Pentru a accesa banii europeni, funcţionari din cadrul CJ Argeş au atestat în cererea de finanţare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundaţii, deşi unul dintre ele, cel din comuna Căteasca, fusese avariat anterior, aşadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv, au precizat procurorii la acel moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici