Poligonul ar putea fi reintrodus în examenul pentru permisul de conducere
Poligonul şi traseul de noapte ar putea fi reintroduse printre probele examenului pentru obţinerea permisului de conducere, potrivit unui proiect al Direcţiei Regim Permise şi al Autorităţii Române Rutiere, sprijinit de Direcţia Poliţiei Rutiere.
Poligonul ar putea fi reintrodus în examenul pentru permisul de conducere
Directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Rutiere (DPR), comisar şef Theodor Boşman, este de părere că sistemul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere ar trebui refăcut.
El a declarat, într-o conferinţă de presă, că DPR este în favoarea modificării acestui cadru, având discuţii cu reprezentanţii Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări şi ai Autorităţii Române Rutiere, care au iniţiat un proiect.
"'Vrem ca în acest an să reintroducem poligonul, proba de condus pe timp de noapte, precum şi cursul de rutieră preventivă'', a menţionat Boşman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Întrebat de numărul accidentelor aflat în creştere, în ciuda proiectelor şi campaniilor iniţiate pentru reducerea acestora, Boşman a precizat că în România există probleme cu infrastructura şi cu educaţia şi că ar trebui ca acestea să se dezvolte ca să se ajungă la reducerea numărului de accidente rutiere.
El a spus că anul trecut au fost depistate cu 30 la sută mai multe infracţiuni pe line de circulaţie, au fost aplicate cu 11 la sută mai multe amenzi, iar numărul permiselor reţinute a fost cu 20 la sută mai mare. "Cu toate acestea, accidentele şi consecinţele s-au mărit, înseamnă că problema este în altă parte", a subliniat Boşman.
Directorul adjunct al DPR a făcut aceste declaraţii după lansarea în România a Proiectului European "Lifesaver", care vizează unul din obiectivele propuse la nivelul Uniunii Europene, reducerea cu 50 la sută a mortalităţii rutiere până în 2010.
Proiectul, aprobat de Comisia Europeană, are ca scop sprijinirea Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Spaniei şi a Ungariei pentru creşterea eficienţei activităţilor de prevenţie rutieră, prin preluarea bunelor practici şi asistenţă în aplicarea acestora din partea statelor membre TISPOL, recunoscute pentru realizările în domeniu.
Priorităţile proiectului europen, realizat în comun de poliţiile rutiere din 26 de state, le constituie siguranţa tinerilor şoferi şi a motocicliştilor, combaterea vitezei, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, alături de derularea unor activităţi de prevenire privind portul centurii de siguranţă.
Scopul TISPOL, organizaţie înfiinţată de forţele de poliţie rutieră din Europa, este reducerea consturilor societăţii, cauzate de cei aproximativ de 45.000 de morţi şi 3,5 milioane de răniţi înregistraţi anual pe drumurile Uniunii Europene.
România a înregistrat în ultimii doi ani o creştere a numărului şi a consecinţelor evenimentelor rutiere grave, în 2008 fiind înregistrate peste 10.000 de accidente grave, soldate cu aproape 3.000 de morţi şi peste 9.000 de răniţi.
Potrivit Poliţiei Române, creşterea numărului de autovehicule, care anul trecut a ajuns la peste cinci milioane, în condiţiile unei infrastructuri rutiere rămase în limite sensibil apropiate cu cea de la nivelul anilor '90, numărul redus de kilometri de autostrăzi şi sutele de localităţi ''liniare'' care sporesc riscul rutier pe traseele drumurilor naţionale europene, au dus la ambuteiaje frecvente şi la îngreunarea circulaţiei.
Astfel, pe principal arteră de circulaţie din România DN1 (E60), media anuală a valorilor de trafic s-a mărit cu 10,2 la sută, atingând la sfârşitul anului 2008 peste 12,5 de milioane de maşini.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO